Един от най-очакваните мачове от първия кръг на тазгодишния Аустрелиън

...
Един от най-очакваните мачове от първия кръг на тазгодишния Аустрелиън
Коментари Харесай

След два висококачествени сета: Контузия спря Раонич и прати Де Минор в следващия кръг на АО

Един от най-очакваните мачове от първия кръг на тазгодишния Аустрелиън Оупън, изправил Алекс де Минор и Милош Раонич, оправда сериозния зрителски интерес, само че завърши злополучно след отричане на канадеца. Качеството на тенис, което ни предоставиха двамата състезатели в хода на сет и половина от конфликта, бе повече от впечатляващо, но в последна сметка тялото на някогашния финалист от Уимбълдън на процедура го съобщи и той прекрати присъединяване си в дуела при резултат 6:7(6) 6:3 2:0 в интерес на локалния любим.

По този метод международният номер 10 продължава напред към втория стадий в Мелбърн, където му следва да премери сили с Матео Арналди.

Началото на дуела бе повече от положително за тогавашния представител на топ 10, който подхождаше със забележително самочувствие в разиграванията и пласираше сериозен брой печеливши удари, до момента в който в същото време онагледяваше класата на сервиса си, трупайки ас след ас на сметката си. Именно тази непоклатимост подсигурява на Раонич успокоение в миговете му на лично подаване, като той нееднократно притисна Демона на ретур и разполагаше с общо три брейкбола, но до пробиви по този начин и не се стигна, което ни води до законосъобразен тайбрек.

В него двамата състезатели вървяха точка за точка досега, когато колосът сбърка привидно обикновен форхенд от центъра на корта и инкасира минипробив, само че незабавно австралиецът му върна " жеста " с двойна неточност и равенството остана на респект при 5:5. Впоследствие Де Минор се снабди със сетбол, който Раонич заличи чрез следващия си ас, преди някогашният финалист от Уимбълдън да придобие самодейността в размените от главната линия, с цел да отмъкне триумфа в откриващия сет.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР