Един от най-очакваните кино фестивали край морето – Свети Влас

...
Един от най-очакваните кино фестивали край морето – Свети Влас
Коментари Харесай

„Свети Влас Филм Фест“ събира най-доброто от българското кино през 2022

Един от най-очакваните кино фестивали край морето – „ Свети Влас Филм Фест “, стартира своето второ издание, отдадено напълно на българското кино. Фестивалната селекция включва едни от най-касовите родни заглавия, създадени през последните две години, потвърдили своето качество и заслужили огромен зрителски интерес. Сред тях са и ленти, класирали се в Топ 10 на най-гледаните български филми за 2022 година Фестивалът ще се организира от 6 до 9 юли 2023 година в курортното градче, с поддръжката на Кметство Свети Влас.

Киноманите край морето, ще се насладят на едни от най-актуалните бг филми, като с огромна част от звездите в тях, ще могат да се срещнат и онлайн. Филмите са определени от Селекционна комисия с членове - кинокритикът Деян Статулов и Тони Добринска.

Звездното жури тази година е в нов състав, като включва известни имена от екрана, отпред с неговия ръководител - режисьорът, сценарист и продуцент Мартин Макариев. Професионалният екип се добавя от артиста Башар Рахал, взел участие в редица холивудски продукции, актрисата и тв водеща Диана Любенова, известният публицист и тв водещ Иван Гарелов, както и продуцентът и оператор Димитър Гочев.

„ Изключително съм благополучен, че фестивалът се трансформира в традиция и тази година ще е платформа за среща на най-популярното българско кино с необятната аудитория. Фестивалите са мястото, където се срещат концепциите и се случват техните реализации. Предстои да забележим доста любопитни филми и се надявам да стане един прекрасен празник за българското кино “, разяснява кметът на Свети Влас Иван Николов.

Откриващата вечер на фестивала започва в 21:00 ч. в амфитеатър „ Арена “ с кино лентата „ Петя на моята Петя “ на режисьора Александър Косев. Лентата заема второ място в Топ 10 на най-гледаните родни филми за 2022 година с близо 100 хиляди фенове. Другите настоящи заглавия, включени в конкурсната стратегия, са „ Анна “, „ Борсови играчи “, „ Рая на Данте “, „ След сезона “, „ Бягство “, „ Шекспир като улично куче “, „ Голата истина за група Жигули “, „ Жълт олеандър “ и други

„ Свети Влас Филм Фест “ се провежда от „ Диневи Груп “ с поддръжката на Кметство Свети Влас и „ Ню Бояна Филм Студиос “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР