Един от най-обичаните бивши швейцарски треньори Коби Кун почина на

...
Един от най-обичаните бивши швейцарски треньори Коби Кун почина на
Коментари Харесай

Почина именит бивш селекционер на Швейцария

Един от най-обичаните някогашни швейцарски треньори Коби Кун умря на 76-годишна възраст. Той дълго време се бори с болест на белите дробове, поради която прекара последния месец в болница и в последна сметка загуби борбата с нея.

Той ще бъде запомнен най-много с престоя си отпред на швейцарския народен тим, който води сред 2001 и 2008 година "Кръстоносците " възвърнаха остарялата си популярност точно под негово управление, защото той съумя да ги класира за Евро 2004 и Мондиал 2006, а и ги води на домашното Евро 2008.

Най-запомнящ се миг за тима под негово управление беше присъединяване на Световното състезание в Германия. Тогава той съумя да изведе отбора до 1/8-финалите след група с Франция, Того и Южна Корея. На 1/8-финалите отборът отпада след дузпи от Украйна и става първият тим, който отпада след четири мача на Мондиала, без да допусне нито един гол.

Той работи дълги години в другите младежки и юношески обединения на националния тим на Швейцария и е построил не един и двама от актуалните звезди на "кръстоносците ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР