Един от най- невралгичните проблеми за Община Павликени е бракониерството

...
Един от най- невралгичните проблеми за Община Павликени е бракониерството
Коментари Харесай

Дървената мафия е сериозен проблем за Община Павликени

Един от най- невралгичните проблеми за Община Павликени е бракониерството в горите и така наречен „ дървена мафия “. Това показа кметът на града ионж. Емануил Манолов.

„ Разбира се, продължава противозаконната сеч в региона, както и е в други елементи на страната и ние вземаме ограничения взаимно със чиновниците на РДГ и полицията. Тук има доста малко общински гори, множеството са държавни или частни. Имаме и контракт с частна охранителна компания, която да дебне нарушителите. Обикновено апашите са от малцинствата и щом ги хванем, конфискуваме каруци, коне, сечива. Откраднатите дърва пък раздаваме по обществени институции, в пенсионерски клубове и на обществено слаби фамилии “, разяснява инж. Манолов.

Кметът на Павликени добави, че в кметствата има приемни на полицейските инспектори, само че въпреки всичко един контрольор покрива по две или три села в общината. По думите му, някои от инспекторите ходели от време на време до селата с публичен или даже с персонален превоз.

Градоначалникът посочи, че Община Павликени до момента е работила добре с полицията по повод предварителната защита на битовата престъпност. Във връзка със абсурда, който гръмна в понеделник за засечени от „Господари на ефира“ чиновници на Районното ръководство на полицията в Павликени да пълнят длъжностен бензин в пластмасови туби и бутилки от минерална вода нерегламентирано на бензиностанция на „ Лукойл “, инж. Манолов съобщи сбито: „ Има си способени органи, които занапред ще потвърждават има ли отговорни и какво тъкмо се е случило. “
Управникът е безапелационен обаче, че наливане на гориво в съдове е неприемливо и в прорез с противопожарните правила.

Инж. Манолов разгласи още, че е завършил цикълът от отчетни събрания в 20-те села на Общината, на които той отчел двугодишния си мандат и по време на които с жителите им са били разисквани многочислени проблеми и настоящи въпроси. На тези събрания никой от присъстващите не се е оплакал от нападения, престъпни прояви или че е станал жертва на апаши. На срещите са участвали и представители на Министерство на вътрешните работи.

Преди по-големи акции като да вземем за пример зимното разчистване, жътвата и други, при кмета постоянно заседава и междуведомствена комисия с присъединяване на полицията, пожарната и други институции, по време на които се разписват ограниченията и дейностите, които предстоят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР