Един от най-мащабните жилищни проекти около София започва втората фаза

...
Един от най-мащабните жилищни проекти около София започва втората фаза
Коментари Харесай

Жилищният проект River Park в София за над €100 милиона стартира изграждането на още 42 къщи

Един от най-мащабните жилищни планове към София стартира втората фаза от строителството си. Предвижда се изграждене на 42 къщи. През първата фаза на River Park бяха издигнати 110 домове, които към този момент са продадени. Това излиза наяве от известие на компанията вложител в плана " Недвижими парцели Дивелъпмънтс ".

Комплексът River Park е подножието Витоша в Симеоново, в непосредствена непосредственост до естествен парк " Витоша " и станцията на Симеоновския въжен превоз. Инвестицията в цялостния план ще надвиши 100 милиона евро .  Втората фаза на плана Алея 5 би трябвало да бъде приключена до 2026 година. Това обявиха от компанията вложител пред Money.bg.  В Алея 5 се плануват 37 редови къщи, 2 къщи близнаци и 3 независими къщи, всяко от които с разнообразни характерности. 

От капиталовата комапния обявиха още, че над половината плануваните 42 къщи от плана са продадени. " До края на годината следва да се отворят продажбите и за Алея 6 и 7. Цените не се дефинират на квадратен метър, само че в случай че би трябвало да бъде упомената междинна цена, то би била 2500 EUR/кв.м. ", обявиха от компнията за money.bg
 Инвестиция за 160 млн. лева: Започва градежът на жилищния комплекс River Park
Инвестиция за 160 млн. лева: Започва градежът на жилищния комплекс River Park

Над 40% от къщите от първия стадий към този момент са контрактувани за продажба

Площта на редовите къщи е сред 207 м 2 и 215 м 2, а дворовете ще са с повърхност от 60 м 2 до 245 м 2.
 Снимка 654367
Къщите близнаци ще разполагат с РЗП от 238 м 2, както и 4 спални и две паркоместа.

Самостоятелни къщи ще са трии всяка от тях разполага с 488 м 2 жилищна повърхност. Размерът на самостоятелните зелени площи е от 500 до 1000 м 2.  

Комплексът разполага и със спортни уреди навън, алеи за разходка, зони за разходка на кучета, зони за пикник и отдих. Засадени са над 3000 дървета от разнообразни типове - дъб, бор, явен, бреза и елементарен габър.
 Снимка 654366
В началото

Символичната първа копка на цялостния план беше направена през лятото на 2020 година. Тогава стана ясно, че се възнамерява реализацията му да продължи към 5 години в три обособени стадия. Тогава също бе обявено, че River Park ще включва създаване на 352 къщи, инфраструктура и паркова среда на терен от 215 000 кв.м.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР