Един от най-известните универсални магазини в Япония бе затворен по

...
Един от най-известните универсални магазини в Япония бе затворен по
Коментари Харесай

Първата от 60 г. стачка известен японски универсален магазин

Един от най-известните универсални магазини в Япония бе затворен по време на първата за 60 година стачка в бранша, провокирана от опасенията, че новият притежател ще редуцира работни места.


„ Seibu “ в токийския квартал Икебукуро притегля към 70 милиона гости годишно на своите 14 етажа, където извънредно общителният личен състав седем дни в седмицата продава всичко - от суши до " Армани ".

Разположен на върха на една от най-натоварените железопътни гари в света, той е перлата в короната на веригата от 10 универсални магазина „ Sogo “ и „ Seibu “, благосъстоятелност на Seven & i Holdings в цяла Япония.

Въпреки това 83-годишната постройка в Икебукуро се нуждае от ремонт, а веригата не е осъществила облага от пет години, по тази причина Seven & i желае да я продаде на американската капиталова група „ Fortress “.

Но профсъюзите, които се притесняват от съкращения, оповестиха еднодневно прекъсване на работата в четвъртък - първото от 1962 година насам, проведено от служащите в японските универсални магазини.

" На този стадий профсъюзът не е уверен, че проектът за продажба се основава на непрекъсване на активността и че подсигурява запазването на работните места на служащите ", съобщи пред кореспонденти по-рано тази седмица ръководителят на профсъюза Ясухиро Тераока.


Спирането на работата е толкоз рядко, че влезе в заглавията на националните вестници, като японски телевизионни публицисти предаваха онлайн извън, до момента в който новинарски хеликоптер снимаше от горната страна.

" Смятам, че стачката е новаторска ", сподели пред Агенция Франс Прес пенсионерът Сусуму Асо пред черните щори, спуснати пред прозорците на нормално оживената постройка.

" Толкова ми е забавно, че си проведох двучасово пътешестване с трен, с цел да го видя. Мисля, че ще има огромно влияние в народен мащаб. "

През последните години японските универсални магазини се борят да приспособяват своите видимо остарели бизнес модели към навиците на потребителите за извършване на покупки през XXI век.

Майкъл Каустън, съосновател на изследователската компания JapanConsuming, съобщи, че броят на универсалните магазини е намалял от 311 през 1999 година на 181, а някои от тях в този момент работят като търговски центрове или хибриди. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР