Един от най-известните мениджъри - Свен-Йоран Ериксон сбъдна голямата си

...
Един от най-известните мениджъри - Свен-Йоран Ериксон сбъдна голямата си
Коментари Харесай

Свен-Йоран Ериксон сбъдна мечтата си, легендите на Ливърпул победиха тези на Аякс

Един от най-известните мениджъри - Свен-Йоран Ериксон сбъдна огромната си фантазия да бъде отпред на Ливърпул най-малко за една среща. Това се случи в мача сред легендите на мърсисайдци и тези на Аякс в другарски мач, игран на " Анфийлд ", средствата от който ще отидат за хора в потребност. 

Макар на терена да стана същинско шоу, с помощта на легендите на два от най-успешните клубове в европейските клубни шампионати, най-съществената част от мача бе край страничната линия.

Там бе застанал именитият треньор Свен-Йоран Ериксон, чиято огромна фантазия да води в миналото Ливърпул бе сбъдната от мърсисайдци, които оповестиха точно шведа за своя треньор в благотворителния мач.

76-годишният Ериксон обяви неотдавна, че е болен от рак в финален етап и му остава най-много година живот. Той от дете е почитател на Ливърпул и да бъде ментор на тима бе една от най-големите фантазии в живота му. Мечта, която Ливърпул сбъдна в този мач, в който реализира поврат против Аякс.

Пред цялостните трибуни на " Анфийлд " амстердамци поведоха в резултата с 2:0 до полувремето, като Дерк Буурихтер вкара във 2-ата минута, а Кики Мусампа удвои в 43-ата.

През втората част обаче, Ливърпул осъществя цели 4 безответни попадения, дело на Грегори Винял в 55-ата, Джибрил Сисе в 74-ата, Набил Ел Жар в 80-ата и Фернандо Торес в 84-ата минута и стигна до триумфа.
 Ливърпул с покъртителен жест към Свен-Йоран Ериксон
Ливърпул с покъртителен жест към Свен-Йоран Ериксон

Легендарният треньор ще води " алените "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР