Един от най-известните и лесни за приготвяне италиански сладкиши е

...
Един от най-известните и лесни за приготвяне италиански сладкиши е
Коментари Харесай

Вкусни италиански сладкиши

Един от най-известните и лесни за подготвяне италиански сладкиши е кремът панакота. Необходими са ви настърганата кора от един портокал, три четвърти чаша портокалов сок, една трета чаша захар или мед, едно пакетче желатин, една щипка канела, 500 грама заквасена сметана.

Кремът панакота се сервира с портокалова салата, за която са ви нужни два портокала, 1 чаша захар или мед, 1 чаша вода, щипка канела, 1 звездовиден анасон.

Кипнете портокаловия сок, до момента в който не се изпари половината течност. Добавете сметаната, захарта и канелата. След като кипне, намалете огъня и варете седем минути.

Свалете от огъня, охладете, прибавете желатина, авансово разперен в гореща вода. Добавете настърганата портокалова кора и разбъркайте.

Разпределете крема във формички, като запълните три четвърти от размера им. Оставете за четири часа в хладилника. Сервирайте със салатата. Тя се подготвя, като налеете водата в тенджерка и добавите захарта и подправките.

След като кипне, се вари на мощен огън пет минути. Портокалът, нарязан на дребни кубчета, се прибавя в сиропа и още веднъж се кипва, след което незабавно се маха от котлона. Охлажда се и се сервира студено, като се полива кремът панакота.

 Вкусни италиански сладкиши

Вкусен е италианският сладкиш Кростата мерингата, който се подготвя с лимонен крем. Необходими са 300 грама брашно, 120 грама захар, 120 грама меко масло, 100 грама твърдо масло, 2 яйца, 1 чаена лъжичка бакпулвер, щипка сол, настърганата кора от половин лимон, сокът от два лимона, 140 грама захар, 4 яйца. Отделно са нужни 3 белтъка и 3 супени лъжици захар.

В брашното се прави кладенче и се поставят яйцата, твърдото масло, захарта, бакпулверът, солта, кората от лимон и се замесва еластично тесто. То се свива на топка и се оставя в хладилника за един час. Вади се и се разточва.

Кръгла тава с диаметър 26 сантиметра се постила с хартия за печене или се намазва с лой. Тестото се разпределя в тавата, като се прави високо ръбче. Фурната се нагрява на 180 градуса, върху тестото се поставят бобени зърна с цел да не се надува.

Пече се 10 минути, бобът се изхвърля. Приготвя се кремът, като яйцата се разрушават със захарта и лимоновия сок, прибавя се мекото масло и се разрушава. Лимоновият крем се разпределя в изпеченото тесто, пече се още 20 минути.

Белтъците се разрушават със захарта на сняг. Слагат се върху сладкиша и се изравняват, пекат се до златисто.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР