Един от най-известните филми на Мел Гибсън Вечно млад разказва

...
Един от най-известните филми на Мел Гибсън Вечно млад разказва
Коментари Харесай

МЕДИЦИНСКО ЧУДО: 19-годишна американка оцеля след замръзване при -22 градуса

Един от най-известните филми на Мел Гибсън " Вечно млад " споделя за мъж, който след огромна тъга в живота си бива замразен и десетилетия по-късно размразен, като е все по този начин млад и витален. Това е холивудска история, основана на разказ - художествена небивалица, само че може би не е напълно нереална. Доказателство за това е Джийн Хилиърд, която показва, въпреки и без да желае, че човешкото тяло е способно на повече, в сравнение с допускаме.

Всичко, което тя си спомня е мрак, заспиване и по-късно пробуждане. Лекарите я афишират за здравно знамение, откакто се възвръща от заледяване в продължение на 6 часа при минусови температури. Всъщност тя остава здравно знамение, което не може да се изясни и 40 години по-късно, написа уеб сайтът All That`s Interesting.

Студената разходка

19-годишната Джийн живеела в дребния си роден град Ленгби в Минесота, Съединени американски щати през 1980 година От 2017 година градът е с население от едвам 87 души, а тъкмо до неговите граници са горите, езерата и земеделските земи на северо-централната част на щата.

Ленгби безусловно е в средата на нищото, както и самата Джийн Хилиърд в нощта на 20 декември 1980 година, когато се прибира от среща с другари към среднощ при температури от -22 градуса. Старият автомобил на татко ѝ няма антиблокираща система за спирачките и вършат мъчно и рисково ръководството му по замръзналия път.

Когато колата сервира и попада в дребен трап, Джийн потегля да търси помощ. Тя знае, че неин другар Уоли Нелсън живее напълно наоколо, единствено на към 3 км от пътя. В тази нощ обаче на Джийн ѝ се коства, че къщата е по-далече, в сравнение с си спомня. Когато най-сетне вижда светлината от къщата на Уоли, всичко потъва в мрак.

Замръзнала

На зазоряване, към 7 ч. Уоли Нелсън се буди до жена, с която е прекарал нощта и с която се е срещнал предната вечер. След това той вижда " малко парче " в покритата със сняг ливада пред къщата му, единствено на към 15 метра от вратата му. Това е Джийн Хилиърд с палто и ръкавици.

Уоли добре познава Джийн, защото по това време тя се среща с най-хубавия му другар. Но тук я вижда замръзнала, неподвижна, с необятно отворени очи на предната му ливада. Тя е паднала на земята, когато единствено секунди са я делили от вратата на приятеля ѝ.

" Хванах я за яката и я издърпах на верандата. Мислех че е мъртва. Беше по скована и твърда от дъска, само че забелязах няколко мехурчета, които излизаха от носа ѝ ", спомня си Уоли Нелсън. Било явно, че откакто е паднала, Джийн е пълзяла няколко метра в снега, преди да замръзне. Нелсън и дамата, с която е прекарал нощта, карат Джийн в болница, където лекарите не са оптимисти за съживяването ѝ.

Медицинска тайнственост

Медицинският екип не е доста окуражен за положението на тийнейджърката. Кожата ѝ била толкоз замръзнала, че не можели да я пробият с хиподермични игли - те просто се чупели при контакт. Температурата на тялото ѝ била толкоз ниска, че термометърът не можел да я регистрира. Лицето ѝ било пепеляво-сиво на цвят, а очите ѝ не реагирали на промени в светлината.

Въпреки, че я считали за мъртва, медицинският личен състав въпреки всичко решили последователно да затоплят тялото на Джийн с подгряващи възглавнички. Лекарите определили, че температурата ѝ е с цели 10 градуса по-ниска от естественото. В последна сметка те получават слаб пулс – 12 удара в минута. В този миг лекарите схващат, че пациентът им е жив.

Лекуващият доктор доктор Джордж Сатър споделя: " Нямаше реакция до два или три часа откакто стартира размразяването. Тялото беше студено, изцяло твърдо, тъкмо като надълбоко замразено парче месо. Но по-късно напипахме слаб пулс и знаехме, че това е действителен човек ".

До средата на сутринта Джийн се разсънва със конвулсии. По обяд тя към този момент приказва и се тревожи какво ще каже татко ѝ за авариралата кола. Тя се усеща обикновено и споделя: " Сякаш заспах и се разсъниха в болничното заведение. Не видях светлина или нещо сходно. Беше някак разочароващо. Толкова доста хора приказват за това, а аз не получих нищо ". За всички останали обаче Джийн Хилиърд е същинско знамение.

След претърпяното Джийн Хилиърд не страда от някакви здравословни проблеми. Тя се омъжва, има деца и се развежда. Но също по този начин тя в никакъв случай повече не кара по заледени пътища през нощта.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР