Един от най-изтъкнатите руски учени в областта на авиацията е

...
Един от най-изтъкнатите руски учени в областта на авиацията е
Коментари Харесай

Водещ руски учен в авиацията загина при мистериозни обстоятелства

Един от най-изтъкнатите съветски учени в региона на авиацията е умрял при случай, заяви държавната осведомителна организация ТАСС, като се базира на пресслужбата на Московския авиационен институт (МАИ), написа. 

Според формалната версия някогашният ректор на МАИ Анатолий Гераенко се е спънал по стълби и е паднал от огромна височина.

" На 21 септември 2022 година вследствие на случай почина Анатолий Николаевич Геращенко, лекар на техническите науки, професор, консултант на ректора на Московския авиационен институт - се споделя в известието. - В момента се образува комисия за следствие, в която ще вземат участие представители на министерството на образованието и науката, държавната ревизия по труда в Москва и МАИ ".

72-годишният Геращенко бе ректор на Московския авиационен институт в интервала 2007-2015 година Той е има доста разработки в региона на автоматизираните задвижвания и изпълнителни механизми на въздухоплавателни средства, създател на повече от 100 научни труда и публикации в региона на задвижващите системи.

По-рано тази година - през лятото, бяха задържани по обвиняване в държавна измяна трима съветски учени от оръжейната стратегия на страната и по-специално свръхзвуковите полети. Това са доктор Александър Шиплюк (директор на Института по теоретична и приложна механика към Сибирския клон на Руската академия на науките), Анатолий Маслов (главен откривател на същия институт) и Дмитрий Колкер (изследовател в Института по лазерна физика на Сибирския клон на Руската академия на науките).

Смъртта на Анатолий Геращенко може да бъде причислена като част от поредицата странни съдбовни произшествия с изтъкнати предприемачи и държавни чиновници.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР