Един от най-иновативните и ефектни фестивали у нас вече се

...
Един от най-иновативните и ефектни фестивали у нас вече се
Коментари Харесай

Светлинни инсталации и 3D мапинг отново преобразяват София

Един от най-иновативните и ефектни фестивали у нас към този момент се трансформира в традиция. Това е фестивалът на светлините LUNAR, който единствено в първите си две издания до момента събра по близо половин милион поданици и посетители на София, с цел да се потопят в новата атмосфера на града. А за това се бяха постарали повече от 40 актьори от 15 страни.
 LUNAR 2023, Марин Петков, MP-STUDIO и второто издание на фестивала на светлините
Супер нинджите на 3D мапинга и светлините още веднъж завладяват София

Какво да чакаме от LUNAR тази година

През 2024 година LUNAR се завръща за трети следващ път. Отново в цели четири вечери сред 9 и 12 май арт събитието ще преобрази най-популярните здания и градски пространства в централната част на столицата в голяма и сияеща изложба под намерено небе.

Това ще се случи посредством светлинните съоръжения и 3D мапинг проекциите на разнообразни български и задгранични актьори, отпред с уредниците от MP-STUDIO - българското студио за образни резултати, в партньорство с един от най-известните светлинни фестивали в света - Festival of Lights International.
 Снимка 655698

И тази година София ще бъде един най-иновативните градове в световен мащаб, които показват цифровото изкуство по своите улици. В рамките и на четирите вечери посетителите на фестивала ще могат да се се потопят в атмосферата на " оживелите " здания, паркове и площади. А посредством светлинното шоу артистите ще насочат и значими послания, измежду които за опазването на планетата, силата на персоналния избор, свободата на себеизразяване и софтуерното развиване.
 Снимка 655697

" Щастливи сме, че успяхме да дадем сцена на новаторско и качествено светлинно изкуство и сме сигурни, че събитието има опция да се трансформира в едно от най-успешните в Европа. Затова и тази година, дружно с нашите съидейници, сме подготвили стратегия, която да бъде незабравима за всички гости както от страната, по този начин и от чужбина, " споделя Марин Петков, създател на MP-STUDIO и LUNAR и арт шеф на Festival of Lights International Productions GmbH.
 MP-STUDIO, Марин Петков, Metamorph и какво показа създателят на 3D мапинг студиото за компанията и последния им план
България има своите образни супер нинджи и те са най-хубавите в света

Марин Петков за Metamorph и за най-големите достижения на MP-STUDIO в 3D мапинга

Фестивалът на светлините LUNAR е на 9, 10, 11 и 12 май. Входът е свободен, а цялата информация за събитието е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР