Един от най-големите футболни шокове от дълго време насам -

...
Един от най-големите футболни шокове от дълго време насам -
Коментари Харесай

Който не полудее, не е нормален: Как Северна Македония не допусна Италия до СП

Един от най-големите футболни шокове отдавна насам - Северна Македония победи Италия с гол в 92-рата минута и я лиши от присъединяване на Световното състезание през тази година.

Никой не очакваше сходен процес. Съставът на Скуадра Азура е оценен на стойност 856 милиона евро, този на македонците - на 64. Италианците са шести в ранглистата на ФИФА, съперниците им - 67. В единия тим играят единствено футболисти от водещи клубове в най-хубавите европейски шампионати, създателят на попадението на другия, Александър Трайковски, се подвизава в тим в средата на саудитското. 

Във Фейсбук македонската футболна федерация показа видео от празненствата в съблекалнята с текста: " Който не полудее, не е естествен. "   В локалните медии играчите бяха избрани за герои. Новината се трансформира във водеща по целия свят, а в Италия се заприказва за " злополука " и " призрачен сън ".



Европейски първенци, международно отчаяние

Италия е настоящият европейски първенец, откакто през 2021 победи Англия на финала с дузпи, а капитанът на тима, Жоржиньо, се класира на трето място в конкуренцията за Златната топка. Всички чакаха те да са измежду любимците на Мондиала, само че за повторно ще би трябвало да преживеят отчаяние на международната сцена, откакто не се класираха и за предходното издание. 

Треньорът, Роберто Манчини, дефинира този миг за " най-трагичния " в цялата си кариера, а Жоржиньо добави, че от развоя боли доста. Именно той е апетитен и за един от главните виновници за неуспеха на азурите да се класират за Световното. Халфът пропусна по дузпа във всеки от мачовете на състава против главния съперник в груповата фаза на квалификациите Швейцария и това се оказа основно за оставането им на второ място и отиването на бараж против Северна Македония.

" Боли, когато си помисля за това, тъй като към момента го върша и тези пропуски ще ме преследват до края на живота ми, " сподели той пред RAI Sport. " Хората споделят, че би трябвало да надигнем глави и да продължим, само че е мъчно. "



В обществените мрежи у нас не бе пропуснато да се означи и ролята на националния ни тим - България съумя да приключи наедно с европейските първенци в един от двата си дуела с тях и загуби двете си против с швейцарците с огромна голова разлика. 

Много е допустимо в треньорския щаб на италианците да настъпят промени, до момента в който Северна Македония гледа към нова и последна тежка стъпка по пътя към Мондиала. След като отстраниха последните европейски първенци, ще би трябвало да отстраняват и предходните - Португалия. Мачът против Кристиано Роналдо и компания ще е в Порто, което прави задачата още по-трудна.

Македонският капитан Стефан Ристовски обаче има вяра, че са способни на нова изненада: " Имаме силата да победим Португалия, имаме силата, не сме изморени и сме изцяло задоволени. Искам първо да отпразнуваме, по-късно ще се подготвим за визитата в Порто, " сподели той, представен от Нет Прес.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР