Един от най-големите американски футболни таланти изобщо Кристиан Пулишич дойде

...
Един от най-големите американски футболни таланти изобщо Кристиан Пулишич дойде
Коментари Харесай

Пулишич: Милан трябва да бъде винаги на върха

Един от най-големите американски футболни гении въобще Кристиан Пулишич пристигна в Милан, с цел да възроди вървящата надолу кариера. Може би е доста рано да се вършат заключения, само че в тандем с някогашния си съотборник в Челси Оливие Жиру той се наслаждения на един отличен дебют и окуражаващо начало. Милан завоюва с 2:0 при визитата си на Болоня на старта в Серия А.

А в събота на стадион " Сан Сиро " към този момент пред своя аудитория Пулишич и съотборниците му ще посрещнат Торино.
 Алексис Салемакерс реализира съглашение с Бетис
Алексис Салемакерс реализира съглашение с Бетис

Но единствено за персоналните си условия

" Нe мога да си показва какво ще бъде на наш терен, вкъщи. Успях да изпитам атмосферата на Сан Сиро предходната година, когато играх против Милан с предходния ми тим и ще бъде хубаво да усетя почитателите на моя страна, съобщи американецът в изявление за организация АП. При визитата на Челси на Росонерите в Шампионската лига той остана на пейката, а англичаните взеха триумф с 2:0 в груповата фаза. Това беше и четвъртият сезон за Пулишич в Челси, когато проблемите му се задълбочиха.

За лондончани той има 26 гола в 145 мача, а през 2021-а година завоюва и Шампионската лига. Но откакто вкара 19 попадения в първите си три сезона, той се разписа едвам веднъж през предишния и нито един път в 20 следващи мача от 8-и октомври нататък. А след 5-и януари загуби и титулярното си място. Вече в Болоня двамата с Жиру си размениха подавания, като Пулишич подаде за първия гол, до момента в който французинът му върна жеста.

" Просто си припомням, че тичах пред тяхната защитна четворка и видях, че Оли е подготвен да играе на двойно подане. Единствената опция беше да стреля и това беше съвършен свършек - с гол за нас ", споделя още Пулишич, когато го попитат по какъв начин по този начин са се разбрали двамата с Жиру по този начин елементарно.

Но освен те двамата са от Челси. Такъв опит има и Фикайо Томори, който дойде в Милано преди две години, а Рубен Лофтъс-Чийк се реалокира предишния месец. За Пулишич описът с другари продължава с Юнус Муса, който пристигна от Валенсия. Муса не игра поради остаряло наказване, а всички те са част от голяма група от 10 нови попълнения.

" Започнахме добре, само че по този начин беше и при началото ми в Челси. Не желая да бързам с доста огромен възторг и избирам да запазя страстите си. В Италия има доста мощни тимове и аз персонално чакам всеки дерби-мач ", съобщи американецът, наблягайки какъв брой е значимо сега да не изпада в еуфория.

" Когато видите историята на Милан можете да осъзнаете къде сте. Но тази история и задължава. Мястото на тима е единствено най-високо, добавя футболистът от сръбски генезис.

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли също е удовлетворен, че има в състава си Пулишич. И освен него, а и останалите нови попълнения. И счита, че напълно скоро всички те ще оставят отпечатък върху равнището на тима.

" Доволен съм, че новите момчета са цялостни с възторг. Всички, които взехме, са надарени футболисти. Нямат потребност от време за доразвиване на качествата си. Готови са, тъй като идват от положителни тимове и имат сериозен опит във футбола. Естествено, че им би трябвало време за акомодация в нашата неповторима и сложна лига. Но демонстрират вярно държание, апетит за футбол и дух ", удовлетворен е треньорът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР