Един от най-добрите начини да получите опит и знания е

...
Един от най-добрите начини да получите опит и знания е
Коментари Харесай

Как да преминем през тъмната нощ на душата

Един от най-хубавите способи да получите опит и познания е като слушате историите на други хора. Когато в действителност можете да почувствате нечии страсти, споменът ще остане.
Едно от най-верните изказвания е: „ Хората нормално не помнят тъкмо какво се е случило, само че сигурно си спомнят по какъв начин са се почувствали. “ Това просто демонстрира, че възприятията и страстите са опорните сили за нашите мозъци. Разказването на истории е превъзходен метод да се учите от опита на други хора, без в действителност да се постанова да го изживявате сами.
Повечето надълбоко духовни хора имат някакво „ мрачно “ минало, през което е трябвало да преминат, с цел да доближат духовната зрялост, в която се намират в този момент. Тази фаза в живота на хората се назовава по разнообразни способи: изправяне пред сянката, тъмната нощ на душата, работа с огледало, работа със сянката...


Челен конфликт с тайните

Духовността не е единствено „ обич и светлина “, както множеството избират да мислят. Има действителна работа, която би трябвало да се свърши, с цел да се прояви задачата на вашата същинска душа. 
Какво е тъмната нощ на душата? Става дума за тези прекарвания и обстоятелства от живота ни, които не сме склонни да споделяме с горделивост. Може би тези мемоари са неща, които са се случили, за които сте се опитвали в никакъв случай повече да не мислите, потискайки ги от съзнателното си прекарване.
Или може би са ви повлияли толкоз мощно, че реакцията, която имате към избрани обстановки в сегашния ви живот, произтича от подсъзнателно, научено държание от предишното ви.

Какъвто и да е казусът, тъмната нощ на душата или работата със сянката, която всеки неумишлено се пробва да избегне, ще я извади нескрито. Този развой е неразделна част от опцията да деянията задачата на същинската си душа.  
Не е допустимо без да се сблъскате челно с тези заровени прекарвания, за които предпочитате да не говорите, да опознаете себе си.
Трябва да поемете радикална отговорност за това къде се намирате сега в живота си, с цел да се деянията всецяло, с цел да се усеща душата ви в действителност спокойна в нейното царство. Без регулярна инвентаризация на обстоятелствата от живота ви, в никакъв случай няма да разберете на какво би трябвало да се обърне внимание, с цел да съществувате в цялостния си капацитет.
Това не е лесна задача. Всъщност нашите мозъци са свързани с реакциите „ бий се или бягай ", което значи, че в случай че мозъкът ви записва, че има някаква заплаха пред вас, вие ще бъдете задействани да се борите против нея или да я избегнете.
Знайте, че възходящите болки, които евентуално изпитвате по този нравствен път, са освен безусловно нужни, само че и универсални и духовно умишлени.

Как да преминем през тъмната нощ на душата и да озарим светлата си част

Първата стъпка към извървяването на тази сериозна част от пътя на вашата душа е да методите към нея по умишлен метод. Трябва да сте изцяло наясно какво се случва вътре във вас и да приемете това, в което ще се потопите.
В приближаването към висшето Аз, ще има неизбежна болежка. Не позволявайте на това да ви обезсърчи. Просто си напомнете, че до момента в който сте инкарниран тук, в това царство, постоянно има работа за извършване.Ако ви обземат боязън и суматоха, положете всички старания, усвоени в духовните практики, с цел да устоите на страха. Нормално е да се страхувате да се срещнете с същинския себе си. Но имайте силата да се изправите против вашата сенчеста част на подсъзнанието. Когато реагираме от позицията на страха, е по-вероятно да се втурнем на пердах и да разрушим връзките и връзките към нас, които в действителност поддържат пътя на душата.

Подходящите въпроси

За да избегнете това, разпознайте по кое време гневът и обидата се надигат у вас и се пробвайте да паузирате страстите. Попитайте се:Защо се задействаха тези усеща? Кое ме жегна в дадената обстановка?Реагирах ли единствено и само от позицията на прочувственото усещане?Хаосът, който провокирах, в действителност ли е в сходство с най-висшето ми Аз?Това са видовете въпроси, които могат да ви успокоят и да ви дадат другата позиция, която ви е толкоз нужна в миг на афект.

Когато бягаме от нещо от боязън, е по-вероятно да се самосаботираме и да разрушавам наред фрагментите, съставляващи живота ни, върху които сме работили толкоз интензивно, с цел да ги проявим.
За да избегнете това, отделете малко време, с цел да помислите за огромната картина. Всичко, което желаете, е от другата страна на страха. 
Вашата душа знае какво е най-хубаво за вас, не се борете против нея!
Добивате от ден на ден и повече мощ с течение на времето, до момента в който се сблъсквате с от ден на ден и повече трудности през живота. Ще ви става все по-лесно да ги прескачате вярно и рутинно. Познаването на всички страни на личността ви - и светлите, и тъмните, ще направи вашето „ образование “ доста по-лесно.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР