Един от най-добре познатите баскетболисти у нас - Станислав Ваклинов,

...
Един от най-добре познатите баскетболисти у нас - Станислав Ваклинов,
Коментари Харесай

Станислав Ваклинов подсили баскетболния Локомотив Пловдив

Един от най-добре познатите баскетболисти у нас - Станислав Ваклинов, е към този момент част от БК Локомотив Пловдив, оповестиха от баскетболния клуб. Високият 207 сантиметров център идва от първенеца през предходната година в район юг на ББЛ - Хебър Пазарджик.

Станислав дебютира за националния тим на 21.08.2012 година в мача България - Германия, като има изиграни 47 интернационалните срещи. Също по този начин бе и част от националния ни тим, класирал се за Евробаскет 2022 година

Кариерата му стартира от родния Рилски състезател - Самоков, където победи в първото издание на Балканската Лига през сезон 2008/2009 година. Преминава още през отборите на Балкан Ботевград, Спартак Плевен, Академик Пловдив, Берое и Левски в НБЛ. Той е и играчът с най-вече изиграни мачове в историята на Балканската Лига. Многократен медалист в шампионатите на НБЛ и Купата на България.

" Това е втори трансфер на Локомотив в границите на седмица на играч, който се е подвизавал в националния тим на България. Ваклинов, добре пристигнал в тима! Пожелаваме ти триумф с черно-белия екип ", обявиха от клуба.


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР