Един от най-често срещаните симптоми при проблеми със сърцето е

...
Един от най-често срещаните симптоми при проблеми със сърцето е
Коментари Харесай

Доц. Трайков: С информационна кампания целим фокусиране на вниманието върху сърдечната недостатъчност

„ Един от най-често срещаните признаци при проблеми със сърцето е лесната уморяемост. Тя се появява при качваме по стълби или осъществяване на друго умерено или интензивно физическо изпитание. Това може да бъде един от признаците на сърдечна непълнота. Другият е появяването на зной при физическо натоварване. Пациентите могат да имат също отоци по краката или зной при легнало състояние. Всички системи реагират, когато сърцето е в непълнота. В някои тежки случаи признаците мога да се демонстрират и неподвижен “.

Това сподели пред БНР доцент Васил Трайков, ръководител на Дружеството на кардиолозите в България шеф на отделението по Инвазивна електрофизиология и кардиостимулация в болница „ Токуда “.

По думите му сърдечната непълнота е демонстрация на редица болести, тя е синдром и може да се прояви и в ранна детска възраст. „ Ние целим фокусиране на вниманието на обществото и информиране по отношение на този проблем. Освен осведомителната акция, имаме интензивности, които да оказват помощ и на лекарите да получават модерна информация “, сподели доцент Трайков.

Дружеството на кардиолозите в България започва осведомителна акция „ Сърцето приказва “, която цели да запознае обществото със признаците и предварителната защита на сърдечната непълнота, както и да помогне на пациентите с тази диагноза да водят пълностоен живот.

Сърдечната непълнота е прогресивно и инвалидизиращо положение, то може да бъде и животозастрашаващо. Засяга над 60 милиона души по света и е причина за близо 2 милиона хоспитализации. България е преди всичко по смъртност от сърдечно-съдови болести.

Доц. Трайков сподели, че сдружението планува редица научни събития, измежду които е и семинар за вродените сърдечни малформации. В помощ на пациентите и техните близки е основан и специфичен уебсайт, в който да намират информация за пълностоен живот при сърдечна непълнота.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР