Един от най-често срещаните митове, към които двойките се придържат,

...
Един от най-често срещаните митове, към които двойките се придържат,
Коментари Харесай

Да си легнете ядосани – кога това е добра идея

Един от най-често срещаните легенди, към които двойките се придържат, с цел да защитят здравето на връзката си, е да заобикалят да си лягат ядосани и с забранен проблем между тях. В същото време обаче, когато става въпрос за взимане на някои житейски решения, които излизат отвън границите на една връзка, мъдрите хора поучават първо да преспите и по-късно да решите какво да вършиме, тъй като както знаем „ утрото е по-мъдро от вечерта “. С оглед на това противоречие обаче идва и въпросът кой е по-добрият метод.

Е, комплицирано е. За някои двойки да си легнат ядосани е от изгода, до момента в който за други не е. Начините за разрешаване на спорове варират при всеки човек, като зависят, както от характера му, по този начин и от отношението към връзката и казуса.

И в двата метода има плюсове и минуси. Най-големият минус на лягането ядосани е, че това може да наруши съня ви поради напрежението. Освен това е доста евентуално на идната заран да се разсъните неспокойни и към момента ядосани. Въпреки това има аргументи да натиснете бутона „ пауза “ за през нощта.

 

Ето и три аргументи, заради които да си легнете скарани с колегата не е най-лошото решение

 

Изтощени сте душевен.

Да си легнете ядосани може да е интелигентен ход за вас и вашия сътрудник, в случай че единият или и двамата сте толкоз изтощени, че психическата отмалялост да не ви разрешава да поддържате връзка вярно. Ако не можете да участвате в продуктивни диалози, заспиването в действителност няма да направи спора по-голям. В този случай вземането на пауза просто ви приготвя за сполучлива полемика на идващия ден.

Липсва ви сън.

В натовареното всекидневие всеки се нуждае от избран брой часове първокласен сън, с цел да може да прави добре отговорностите си. Има някои специалности като лекарите да вземем за пример, които са извънредно виновни и всеки момент нехайство може да е съдбовен. Липсата на задоволителен сън води до отмалялост и понижаване на концентрацията, което може да има последствия. Затова, вместо да прекарате нощта в разногласия и кавги, които изтощават и двамата, по-добре се наспете и поговорете още веднъж за казуса на идната заран.

Претоварени сте от проблеми.

Заспиването, до момента в който сте още ядосани, също може да бъде потребно, в случай че единият или и двамата сте прекомерно претрупани, уплашени или засегнати, с цел да продължите продуктивно да участвате в диалога сега. Понякога почивката от диалозите може да помогне за понижаване на напрежението, да ви даде опция да се успокоите и да приемете и непознатата позиция. Времето и пространството могат в последна сметка да ви оказват помощ да стигнете до решение, което ще е най-добре и за двамата.

Във всички случаи обаче е доста значимо да кажете на половинката по какъв начин се чувствате и за какво имате потребност да прекъснете диалога сега и да го продължите на идващия ден. Може да вземем за пример да целунете колегата си по бузата, да признаете, че го обичате или пък да го уверите, че сте ангажирани да се справите дружно с проблемите си. Едно бързо „ ще преминем през това дружно “, преди да изключите осветлението, може да бъде разликата и да разреши и на двамата да се наспите добре, даже в случай че не сте разрешили проблемите си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР