Един от най-близките съюзници на Украйна изрази съмнение дали ще

...
Един от най-близките съюзници на Украйна изрази съмнение дали ще
Коментари Харесай

Полша се колебае за изпращането на изтребители Ф-16 на Украйна

Един от най-близките съдружници на Украйна изрази подозрение дали ще може да достави президента Володимир Зеленски с по този начин нужните му изтребители, с цел да завоюва войната с Русия.

 

В изявление за Лора Кюнсбърг от Би Би Си във Варшава Анджей Дуда сподели, че изпращането на Ф-16 ще съставлява " сериозен проблем, тъй като самата полска войска разполага с по-малко от 50 изтребителя и има потребност от повече от тях ". Той също акцентира, че изтребителите Ф-16 имат " доста сериозна потребност от поддръжка, тъй че не е задоволително просто да се изпратят няколко ".

 

Тъй като Полша е член на НАТО, сподели Дуда, всяко решение за даване на изтребители би трябвало да бъде " взаимно решение ", а не решение, което да бъде взето от която и да е обособена страна.

 

Полша е един от най-гласовитите поддръжници на Украйна след нахлуването на Русия. Миналия месец бе една от страните, които дадоха обещание да изпратят още танкове, муниции и съоръжение на фронтовата линия.

 

Коментарите на Дуда идват, макар че той и Зеленски приказваха предходната седмица в границите на изненадващата обиколка на украинския президент в Европа, означи Би Би Си.

 

Президентът Дуда е безапелационен, че въоръжение би трябвало да се доставя на Украйна от самото начало, само че е ясно, че той не счита, че е евентуално изпращането на доста бойни самолети от Полша или различен съдружник, най-малко в кратковременен проект, заключава Лора Кюнсбърг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР