Един от легендарните отбори във Формула 1 - Уилямс, е

...
Един от легендарните отбори във Формула 1 - Уилямс, е
Коментари Харесай

Продава се легендарен тим от F1 заради COVID-19

Един от именитите тимове във Формула 1 - " Уилямс ", е препоръчан за продажба поради загубите от 13 млн. лири през последните месеци. Новината е изненадваща на фона на твърдата позиция на създателя на тима - сър Франк Уилямс (78 г.), че държи да си резервира контрола върху него, въпреки към този момент да не е ангажиран с ежедневните каузи.

Зам.-директорът на екипа - Клеър Уилямс, щерка на създателя, съобщи: " Франк постоянно е поставял преди всичко отбора, бизнеса и чиновниците. Това вършим и в този момент ". Тя добави, че задачата е да се обезпечи бъдещето на отбора посредством вложения. 

" Баща ми е наясно с нещата и поддържа всяко решение на борда. Той желае да подсигурява бъдещия триумф на отбора и е склонен и схваща, че това е точният миг да се търсят вложения, с цел да се реализира тази цел ", сподели още Клеър Уилямс.

В публично изказване, от " Уилямс " декларират, че разискват " разнообразни стратегическии разновидности... в това число, само че освен, набиране на нов капитал за бизнеса, освобождение на миноритарен дял в Williams Grand Prix Holdings, продажба на мажоритарен дял, в това число и евентуална продажба на цялата компания ".

Клеър Уилямс съобщи, че задачата е " процесът да бъде приключен в идващите 3 до 4 месеца, само че тимът въпреки всичко е подсигурен финансово зо края на годината ".

Финансовият срив на " Уилямс " стартира, откакто отборът приключи на последно място при конструкторите предишния сезон, което докара до огромен спад в приходите. След това дойде пандемията от COVID-19, поради която пък бе отсрочен на сезонът във F1. 

Според Клеър Уилямс точно рецесията с ковид е била последния удар върху тима, без значение, че Формула 1 одобри таван на бюджетите на тимовете, който да влезе в действие от 2021 година и по този метод да редуцира разноските им. " Уилямс " разгласи през днешния ден също по този начин, че е " преустановен с неотложен резултат договорът за спонсорство с Rokit (телефонна компания) ".

Формула 1, като цяло, търпи големи финансови загуби поради неналичието на надпревари. Спортът си е сложил за цел осъществяване на скъсен сезон, който да стартира в Австрия през юли. 

" Уилямс " е един от най-успешните тимове в историята на F1, като доминираше в дълги интервали през 80-те и 90-те години на ХХ век, спечелвайки доста международни трофеи при конструкторите с водачи като Алан Джоунс, Кеке Розберг, Нелсон Пикет, Найджъл Менсъл, Ален Прост и Деймън Хил. От началото на ХХI век отборът към този момент не е по този начин конкурентоспособен, като преживя само лек подем между 2014 и 2017 година, когато два пъти приключи на трето и два пъти на пето място в шампионата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР