Един от големите кадрови проблеми на ВМА са лекарите, които

...
Един от големите кадрови проблеми на ВМА са лекарите, които
Коментари Харесай

Как ВМА ще направи привлекателна войнската кариера за младите хора

Един от огромните кадрови проблеми на ВМА са лекарите, които са във военните елементи. За това каква е политиката в тази посока на болничното заведение, която заема челни позиции в страната описа в изявление за novini.bg началника на ВМА полк. проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

„ Според стандартите на НАТО множеството от огромните въоръжения формирования би трябвало да разполагат с доктор. Във времето, в което множеството от нашите новозавършили лекари напущат страната, другите, които остават, пък имат блян да отидат незабавно болнично заведение, каквото е ВМА, мъчно се борим да станем известни с такива места. Това е доста значителен проблем, тъй като цялото развиване на ВМА и нейните поделения е пречупено през качествата които би трябвало да има по време на война и при изключителни обстановки. Затова задача номер едно е да имаме съответна помощ за нашите военни и в самите поделения. Дълго мислехме по този въпрос, по какъв начин можем да създадем привлекателно това място. Оказа се, че може би най – положителният метод е да произведем сами нашите медицински офицери. И вследствие на тристранно съглашение сред ВМА, Военно морското учебно заведение и Медицинският университет във Варна имаме първите курсанти, които след 6 години те ще са офицери, които ще са задължени в продължение на три години да бъдат във военно отделение. Цялата концепция е да създадем предвидима войнската кариера на тези младежи. Армията е една тежка закостеняла машина и тя би трябвало да бъде такава.
Ние желаеме да въведем нещо, което сме видели в нашите съюзнически страни.
Тези младежи след 3 години ще могат да се явят на конкурс за работа в най – положителната болница и по-късно ще могат да изберат дали да останат да работят в нея или в периферните болнични заведения “, сподели полк. проф. доктор Венцислав Мутафчийски. „ Това е ужасно предизвикателство за тези деца и аз ги почитам за това “, съобщи още той.

Вижте изявлението с полк. проф. доктор Венцислав Мутафчийски:



По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР