Един от факторите да започнем тонизирано и пълноценно деня си

Един от факторите да започнем тонизирано и пълноценно деня си ...

Най-добрият бариста разкри как да си направим уникално вкусно кафе


Един от факторите да започнем тонизирано и пълноценно деня си е да изпием своята гореща събуждаща напитка. Кафето е част от ежедневието на милиони хора по света и като такова то трябва да бъде приготвено по максимално качествен начин. За да се възползваме от неговите полезни свойства за тялото, не бива да прекаляваме с него.

Ето 10 съвета за това как да си приготвим по най-добрия начин вкусно черно кафе.

Използвайте чиста вода - ако чешмяната вода в района, в който живеете, не е достатъчно добра на вкус, приготвяйте кафето си с минерална или изворна.

Отделете малко време - за да стане наистина добро кафето, е необходимо да се свари на бавен огън. Не бързайте нито когато го приготвяте, нито когато го отпивате.

Наливайте го от съд с тясно гърло или кана (джезве) с тесен улей - така кафето ще бъде по-ароматно, тъй като тънката струйка се насища с повече кислород.

Добавете сол - не става дума за голямо количество, а само за 2 - 3 малки кристалчета, още преди да сте го сварили. Сами ще се уверите, че солта усилва вкуса на кафето.

Джинджифил, канела - това са ароматни и полезни подправки, които може да добавите в кафето си по желание. Ако опитате веднъж, няма да съжалявате.

Съхранявайте така картофите и ще издържат цяла зима без да се развалят Съхранявайте така картофите и ще издържат цяла зима без да се развалят
За кратковременно съхранение на хранителни продукти в домашни условия не е необходимо за всеки вид плодове и зеленчуци да имаме оптимал...

Сложете малко захар - добре е кафето да се пие горчиво, а ако го подслаждате, нека бъде с малко кафява захар.

Използвайте ситно смляно кафе - колкото по-фино смляно е кафето, толкова по-пълно отделя вкуса и полезните си качества.

Не позволявайте да кипи дълго време - веднъж след като се навдигне кафето, го отстранете от огъня. Ако го оставите да ври, голяма част от аромата и плътността му ще изчезнат.

Използвайте висококачествено кафе на зърна - само тогава ще сте сигурни в добрия му произход и правилното му съхранение.

Изчакайте, преди да го сервирате - нека минат поне 30 секунди, преди да налеете кафето в чаши. Така то ще придобие гладка консистенция.

Източник: actualno.com