Един от факторите да започнем тонизирано и пълноценно деня си

...
Един от факторите да започнем тонизирано и пълноценно деня си
Коментари Харесай

Най-добрият бариста разкри как да си направим уникално вкусно кафе

Един от факторите да стартираме тонизирано и пълноценно деня си е да изпием своята гореща събуждаща напитка. Кафето е част от всекидневието на милиони хора по света и като такова то би трябвало да бъде приготвено по оптимално първокласен метод. За да се възползваме от неговите потребни свойства за тялото, не трябва да прекаляваме с него.

Ето 10 съвета за това по какъв начин да си приготвим по най-хубавия метод вкусно черно кафе.

Използвайте чиста вода - в случай че чешмяната вода в региона, в който живеете, не е задоволително добра на усет, приготвяйте кафето си с минерална или изворна.

Отделете малко време - с цел да стане в действителност положително кафето, е належащо да се свари на муден огън. Не бързайте нито когато го приготвяте, нито когато го отпивате.

Наливайте го от съд с тясно гърло или кана (джезве) с стеснен улей - по този начин кафето ще бъде по-ароматно, защото тънката струйка се насища с повече О2.

Добавете сол - не става дума за огромно количество, а единствено за 2 - 3 дребни кристалчета, още преди да сте го сварили. Сами ще се уверите, че солта усилва усета на кафето.

Джинджифил, канела - това са ароматни и потребни подправки, които може да добавите в кафето си по избор. Ако опитате един път, няма да съжалявате.
 Съхранявайте по този начин картофите и ще устоят цяла зима без да се скапват Съхранявайте по този начин картофите и ще устоят цяла зима без да се скапват
За краткотрайно предпазване на хранителни артикули в домашни условия не е належащо за всеки тип плодове и зеленчуци да имаме оптимал...

Сложете малко захар - добре е кафето да се пие горчиво, а в случай че го подслаждате, дано бъде с малко кафява захар.

Използвайте ситно смляно кафе - колкото по-фино смляно е кафето, толкоз по-пълно отделя усета и потребните си качества.

Не позволявайте да кипи дълго време - един път откакто се навдигне кафето, го отстранете от огъня. Ако го оставите да ври, огромна част от аромата и плътността му ще изчезнат.

Използвайте висококачествено кафе на зърна - единствено тогава ще сте сигурни в положителния му генезис и вярното му предпазване.

Изчакайте, преди да го сервирате - дано минат най-малко 30 секунди, преди да налеете кафето в чаши. Така то ще придобие гладка консистенция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР