Един готвач не издава тайните си, но за вас ще

...
Един готвач не издава тайните си, но за вас ще
Коментари Харесай

Супа с кефал

Един готвач не издава тайните си, само че за вас ще създадем изключение - вадете бележника и записвайте

Необходими Продукти

● кефал - 1 бр. по - огромен
● жълтъци - 3 бр.
● кисело мляко - 400 година
● сол - на усет
● черен пипер - на усет
● брашно - 3 с.л
● вода - 3 л.
● моркови - 1 бр.
● лук - 1 бр.
● картофи - 1 бр.
● девесил - изсъхнал

Начин на подготвяне

Обелваме 1 морков и 1 бр. картоф. Измиваме ги и ги нарязваме на огромни части. Малка глава лук по същияначин.Почистваме 1 бр. кефал. Нарязваме го на 3-4 части. Измиваме го със студена вода.

Слагаме в тенджера 3 л. вода да заври. Слагаме кефала във врящата вода. Проверяваме дали рибата и зеленчуците са се сварили. Зеленчуците ги слагаме за усет и мирис. След като се свари рибата я изваждаме. Махаме и костите, отделяме единствено месото в купа. Надробяваме на дребни части.

Отстраняваме картофа, лука и моркова, те не са ни нужни повече. Бульона го прецеждаме през огромна цедилка. От прецедения бульон ни е необходим малко над 2 л. Бульона го изливаме в чиста тенджера. Отделяме на 3 бр. жълтъци.

Правим си топла застройка на котлона в касерола с 3 жълтъка, 400 г кисело мляко и 3 с.л. брашно, които разрушаваме доста бързо и дълготрайно с телена бъркалка на спокоен огън. Трябва да стане гъста примес. Отдръпваме я.

Като стане подготвена я прехвърляме при бульона, който сме поставили на котлона и продължаваме да разбъркваме с тел до момента в който се смесят добре двете смеси. На спокоен огън оставяме да ври. Слагаме вътре рибата която почистихме и накъсахме.

Подправяме със сол и черен пипер и изсъхнал девесил. Оставяме да котлона до подготвеност да поври. Разбъркваме. Като стане подготвена супата сипваме в купички. Отгоре поръсваме с черен пипер и още малко изсъхнал девесил.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР