Един човек загина при руска въздушна атака тази нощ в

...
Един човек загина при руска въздушна атака тази нощ в
Коментари Харесай

Руска въздушна атака уби човек в Одеска област

Един човек почина при съветска въздушна офанзива тази нощ в Одеска област на Украйна, написа в Telegram губернаторът Олег Кипер, съобщи Ройтерс.

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че са унищожили общо 20 дрона, които Русия е изстреляла през нощта.

Девет дрона иранско произвеждане са унищожени единствено над град Одеса, добави губернаторът на региона. По думите на Кипер това е третото съветско въздушно нахлуване над района през последната седмица.

" Един от свалените дронове обаче падна над жилищен регион в Одеска област и се взриви " , сподели той, като добави, че вследствие на това са били наранени няколко къщи, а тялото на починалия е било намерено в една от тях.

Военновъздушните сили на Украйна обявиха, че с изключение на дроновете, техните отбранителните системи са унищожили и една съветска крилата ракета. Те оповестиха, без да дават повече детайлности, че Русия е изстреляла балистична ракета " Искандер ", която " не достигнала " задачата си.

Руски дронове и ракети са били свалени тази нощ над Одеска, Херсонска, Запорожка и Хмелницка област, допълват украинските военновъздушни сили.

Ройтерс не бе в положение да ревизира тези известия посредством самостоятелен източник, нито да посочи общо какъв брой дрона и ракети е изстреляла през нощта Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР