Еден Азар разкри, че отказването му от националния отбор на

...
Еден Азар разкри, че отказването му от националния отбор на
Коментари Харесай

Азар: Още преди Световното взех решението да се оттегля

Еден Азар разкри, че отказването му от националния тим на Белгия не е обвързвано със слабото показване на “червените дяволи ” на Мондиал 2022. Белгийците не съумяха да прескочат груповата фаза в Катар, а незабавно по-късно Азар беше един от играчите, които оповестиха, че поставят завършек на интернационалната си кариера.

“Мисля, че това беше належащо. Бях го решил още преди Световното състезание, само че ми е тъжно, че отпаднахме толкоз рано. Когато новината за отдръпването ми стана факт, бях в Ню Йорк със фамилията си. Едва не се просълзих, най-много поради реакцията на моите съотборниците. Те стоплиха сърцето ми ”, показа Азар.

“Семейството ми към този момент знаеше. И те бяха тъжни и реагираха съвсем по същия метод, както и почитателите. Но в този момент са щастливи, тъй като мога да извозвам повече време с тях. След последния мач споделих няколко думи на момчетата в съблекалнята. Очаквах да кажат: “Да, ти съвсем не играеш ”. Но те останаха сюрпризирани ”, прям бе футболистът на Реал Мадрид.

“Решението ми няма общо със Световното състезание, просто пристигна време да се отдръпва. Започнах да мисля за това още след Евро 2020. Тогава упражнявах доста старателно, само че се контузих и не можах да играя против Италия. Това беше тежък удар за мен. Бях приказвал с Тони Кроос, който две години по-рано се отхвърли от националния тим на Германия. Той ми описа, че когато другите играчи отиват на лагер, той има повече време за децата си ”, продължи Азар.

“Имаме млади и надарени футболисти. Не мога да си показва да заема мястото на някой от тях в случай, че съвсем не играя в Реал Мадрид. Младите доста скоро ще разпрострат капацитета си ”, показа още някогашният капитан на Белгия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР