е убило 476 000 новородени през 2019 г., с най-големите

...
е убило 476 000 новородени през 2019 г., с най-големите
Коментари Харесай

Замърсяването на въздуха е убило 500 000 новородени

е умъртвило 476 000 новородени през 2019 година, с най-големите проблеми в това отношение са Индия и Африка на юг от Сахара. Това сочи ново световно изследване, съгласно което близо две трети от смъртните случаи са вследствие на нездравословни изпарения от горива за готвене, съобщи БГНЕС.
Повече от 116 000 индийски бебета са умряли от замърсяване на въздуха през първия месец от живота си, а съответната цифра е била 236 000 в Субсахарска Африка, съгласно Състояние на световни въздух 2020 ( State of Global Air 2020).
 Емил Димитров: Няма превишение на нормите на серен диоксид на годишна база в Перник Емил Димитров: Няма превишение на нормите на серен диоксид на годишна база в Перник
Превишенията на нормите на серен диоксид и фини прахови частици в Перник са в границите на допустимите за календарната година. Това сподели...
Оценките са направени от основан в Съединени американски щати институт.
Авторите пишат, че разполагат с все по-голям брой доказателства, свързващи излагането на майките по време на бременност на нечист въздух с покачвания риск децата им да се раждат прекомерно дребни (ниско тегло при раждане) или прекомерно рано (преждевременно раждане).
Тези положения са свързани със съществени затруднения и към този момент съставляват голямото болшинство от смъртните случаи при новородените и в двата района.
„ Здравето на бебето е от решаващо значение за бъдещето на всяко общество и това най-ново доказателство допуска изключително висок риск за бебета, родени в Южна Азия и Африка на юг от Сахара “, сподели Дан Грийнбаум, президент на Института за здравни резултати.
 Блокада на Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив поради въздуха в село Труд и закани за още блокади (ВИДЕО) Блокада на Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив поради въздуха в село Труд и закани за още блокади (ВИДЕО)
Пореден митинг и опит да бъде привлечено публично и държавно внимание към казуса с въздуха в село Труд. Петдесетина поданици на село...
" Въпреки че се следи постепенно и непрекъснато понижаване на зависимостта на семействата от некачествени горива, замърсяването на въздуха от тези горива продължава да бъде основен фактор за гибелта на тези най-малки бебета ", добави той.
Като цяло отчетът открива, че замърсяването на въздуха е довело до 6,7 милиона смъртни случая в международен мащаб през 2019 година, което го прави четвъртата водеща причина за гибел след високото кръвно налягане, използването на тютюн и питателните опасности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР