Е-тротинетките ще се третират като велосипеди. Това е едно от

...
Е-тротинетките ще се третират като велосипеди. Това е едно от
Коментари Харесай

Е-тротинетките да се третират като велосипеди

Е-тротинетките ще се третират като колела. Това е едно от предложенията за контролиране на новите транспортни средства. Това заяви пред Би Ти Ви ръководителят на Държавната организация "Безопасност на придвижването по пътищата " Малина Крумова.

"Не желаеме да ограничим това екологично транспортно средство - то облекчава трафика и разрешава самостоятелно напредване. Тротинетките ще могат да употребяват велоинфраструктура или зони с успокоено придвижване ", съобщи Крумова и добави, че по улиците - е-тротинетките ще могат да се движат в най-дясната част на платното, само че единствено по такива, където ограничаването за придвижване е до 50 км/ч.

Санкциите се плануват да са същите като при велосипедистите. Въвежда се и възрастово ограничаване - 16 година, а 14 и 15-годишните ще могат да се движат единствено по велоинфрастуктурата. Максималната позволена скорост с е-тротинетка ще бъде 25 км/ч. Хората, които карат скутерите през нощта - наложително ще би трябвало да носят светлоотразителни детайли в облеклото си.

На този стадий тротинетките няма да се записват. От през днешния ден предложенията са оповестени за публично разискване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР