е причината на пазарите в южната ни съседка да има

...
е причината на пазарите в южната ни съседка да има
Коментари Харесай

Нашествие на българи по пазарите в Турция

е повода на пазарите в южната ни съседка да има невиждано настъпление на българи. С един български лев към този момент се купуват 6 лири и 40 куруша, а това прави стоките още по-атрактивни като цени.

Председателят на Търговско-промишлената палата в Одрин Реджеп Зъпкънкурт декларира пред DHA, че през делничните дни близо 6000-7000 български туристи идват на пазар в турския град, а през уикенда нашенци са близо 12 000, написа районният уебсайт 24rodopi.com.

Все повече гърци също пътуват до Турция за шопинг туризъм. Тези, които остават да нощуват, действително харчат по 500 евро на човек. Те оставят забележителна сума валута, нужна на стопанската система на града и страната, показва още Зъпкънкурт.

" С повишението на валутните курсове в Турция доста туристи от България и Гърция се стичат в Одрин за извършване на покупки. Все повече стават идващите от прилежащите страни, идват в града с рейсове за шопинг тур и транспортни средства, проведени от техните страни. Градските пазари са местата, които притеглят най-голямо внимание на туристите, които пазарят в търговски центрове, квартални бакалии и обекти по улиците ", написа DHA, представена от bgtourism.bg.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР