Е, отговорът е, че макар да сме оцелели, милиони и

...
Е, отговорът е, че макар да сме оцелели, милиони и
Коментари Харесай

Как човешката раса е оцеляла векове наред без ваксини

Е, отговорът е, че въпреки да сме оживели, милиони и милиони хора са умрели от заболявания, които са могли да бъдат предотвратени с ваксини.

Въпросът има дребен лъх на користолюбие към оживелите. Ако не сте се сблъсквали с така наречен Предубеденост на оживелите, дано ви дадем образец с човек (вероятно във Facebook), който ви споделя: „ Баба ми пушеше всеки ден и доживя до 95 години “. Или: „ Преди да потегли за работа всеки ден изпивах по 4 бири и нито един път не съм починал “.

Това са образци за „ преднамереност на оживелите “, които намеркват, че тези действия са по-малко или изобщо не са рискови, тъй като акцентират образец за оживели от тях. Но разбирате, че си има причина, заради която не чувате причини за обратното… Защото жертвите на противоположното са мъртви.

Макар че като цяло човешкият тип е оживял от всяка болест до момента, това не значи, че заболяванията от предишното (като „ черната гибел “) са били безобидни. Вие сте просто последният в дългата редица от хора, които са се развъждали, без да бъдат убити от упоменатите заболявания.

В случая с чумата 30 до 50% от цялото население на Европа е умряло. Болестта се появява още веднъж на разнообразни места в продължение на епохи след първите епидемии през 1300 година Сега можем да лекуваме чумата, която от време на време се популяризира измежду хората от скотски източници, с антибиотици, само че има и ваксини.

Друг образец за болест, която сме „ претърпели “ преди имунизациите, е дребната шарка. Тя, меко казано, е била извънредно смъртоносна, като към 30% от хората, инфектирани с вируса на вариолата, са умирали от заболяването. Без ваксини и други средства за битка с нея, с изключение на умишленото заразяване на хората с гной от гнойни пъпки, заболяването е била непрекъсната опасност за живота. Поне до момента в който Едуард Дженър не създава първата в света ваксина през 1796 година, откакто чува клюки, че кравите са ваксинирани против болестта след предходни инфекции с едра шарка. Благодарение на сполучливата световна стратегия за имунизация Световната здравна организация (СЗО) съумява да разгласи заболяването за изкоренена през 1979 година

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР