е организирана от родители и настойници на ученици в школото.

...
е организирана от родители и настойници на ученици в школото.
Коментари Харесай

Родители на ученици от МГ с петиция за качествен и открит избор на директор

е проведена от родители и настойници на възпитаници в школото. Тя към този момент е подкрепена от над 200 души, научи Moreto.net. Тя е адресирана до кмета на града Благомир Коцев, РУО, МОН и общинската дирекция по обучение и гласи, че е значимо да се включат специалисти от Министерство на образованието и науката, да следят и управляват за правилното протичане на състезанието по желание на шеф на Математическа гимназия „ Д-р Петър Берон “ Варна.

Конкурсът за шеф на образователното заведение е един от седемте за ръководители на школа в региона, оповестени от РУО и МОН.

„ Най-важните стълбове за триумфа на едно образователно заведение са кадровата политика, приемът на стимулирани възпитаници и верен образователен проект. “ – това са думи на някогашния шеф на гимназията - господин Павлин Петков, част от първи брой на ученическия вестник от 2013 година, които важат и през днешния ден и ние мощно поддържаме.

За да бъде сполучливо едно учебно заведение, в него би трябвало да работят квалифицирани и стимулирани учители, умеещи да предизвикват и развиват уменията на учениците. Мениджърът, в лицето на шефа, да бъде водач, който чертае посоката, владее пристрастеностите в работния развой, сплотява екипа си в името на общия триумф!

Голяма част от децата са следващо потомство ученици на гимназията. Възпитаваме тези деца да имат вяра, че зад всеки триумф се крие доста труд, познания, необятен обсег и упоритости. Точно това са качества, за които молим да търсите в бъдещия началник на Математическа гимназия „ Д-р Петър Берон “ Варна!

Настояваме да обърнете внимание на процеса по желание на непрекъснат шеф на гимназията. Считаме за извънредно значимо да се включат специалисти от Министерство на образованието и науката, да следят и управляват за правилното протичане на състезанието по желание на шеф на едно от най- сполучливите учебни заведения в страната, с цел да бъде избегнат субективизъм и напън върху комисията.

Предстои изграждане на по този начин дълго чаканата и мечтана постройка за Математическа гимназия „ Д-р Петър Берон “ Варна, нещо което ще направи щастливи освен децата, и техните учители, само че и обществото на Варна. Сградата обаче не е учебно заведение! Училището е учители и възпитаници, равнището не зависи от местоположението на постройката или пък от това какъв брой съвременна ще бъде тя, а от качествoто на услугата, която предлага!

Ако изборът на шеф бъде злепоставен и в следствие несъответствуващ сме длъжни да застанем зад децата си, като за задачата ще пожелаеме повече публичност по наболелите проблеми, ще организираме митинги, ще се борим за най- благото ни, а точно децата ни! “, гласи текстът на петицията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР