, е конфискуван от египетските власти, докато собствениците му не

...
, е конфискуван от египетските власти, докато собствениците му не
Коментари Харесай

Конфискуваха кораба, който блокира Суецкия канал

, е " иззет " от египетските управляващи, до момента в който притежателите му не платят 900 милиона $ обезщетение.

" Ever Given е конфискуван заради неплащане на 900 милиона $ ", съобщи шефът на Суецкия канал Осама Рабие, представен от египетския вестник " Ал Ахрам ".

Корабът, който е благосъстоятелност на японска компания, само че се ръководи от Тайван и плава под панамски байрак, се заклещи диагонално в тясната, само че решаваща за международната комерсиална артерия при пясъчна стихия на 23 март. В продължение на 6 дни египетските управляващи и интернационалните експерти по избавяне поставиха големи старания, с цел да го реалокират. Блокадата струваше на международната търговия по към 9,6 милиарда $ дневно. Суецкият канал е витално значим за Египет, който губи сред 12 и 15 млн. $ всекидневно, когато водният път е затворен, съгласно управляващите, ръководещи комерсиалния път.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Шест следващи дни светът се вълнува от блокадата на Суец...

Обезщетението от 900 милиона $ е изчислено въз основа на " загубите, понесени от заседналия транспортен съд, както и разноските за флотация и поддръжка, според правосъдно решение, постановено от Икономическия съд в Исмаилия ", изясни Рабие. Той не загатна категорично японските притежатели Shoei Kisen Kaisha, само че други източници обявиха пред AFP, че договарянията за компенсиране на вредите сред тази компания, застрахователите и компанията, ръководеща канала не престават.

В правосъдния си иск ръководещата канала институция се базира на членове 59 и 60 от морското комерсиално законодателство на Египет, които плануват, че корабът ще остане иззет, до момента в който сумата не бъде изплатена напълно, написа в " Ал Ахрам ".

Контейнеровозът Ever Given е изместен гладко и закотвен в Горчивото езеро, откакто е освободен на 29 март, а при започване на април беше разчистена опашката от общо 420 кораба на северния и южния вход на канала. Суецкият канал е спечелил малко над 5,7 милиарда $ през 2019/20 фискална година, демонстрират формалните данни.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Освобождаването на Суецкия канал ще се проточи с дни, евентуално най-малко до идната сряда. Неочакванат...
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР