“Дясната ръка” на бившия премиер Стефан Янев напусна бъдещата му

...
“Дясната ръка” на бившия премиер Стефан Янев напусна бъдещата му
Коментари Харесай

Близък съратник на Стефан Янев напусна партията му часове преди учредяването й

“Дясната ръка” на някогашния министър председател Стефан Янев напусна бъдещата му партия “Български възход” в неделя - часове преди учредяването на групировката. Става въпрос за Ралица Симеонова , която беше част от екипа на Янев в Министерство на защитата и координираше новия политически план. Основният претекст на Симеонова е, че новата групировка се " цялостни със странни партийни парчета и компрометирани персони " . Позицията си Симеонова изрази във фейсбук.

“Вече имах опция да подчертая, че главен проблем в новата групировка „ Български напредък “ е кадровият и той, за жалост, не ми наподобява решим , не и към днешна дата. Формацията е обект на нездравословен интерес и се цялостни със странни партийни парчета и компрометирани персони. Кадровите решения са доста значими, тъй като в последна сметка концепциите се осъществят от хора. Ето за какво, реших, че няма по какъв начин да бъда част от този план, посредством който аз, в персонално качество, не мога да извърша главния си ангажимент, т.е. не мога да подсигурявам, че няма да бъдете излъгани и предадени за следващ път”, написа Симеонова.



“Принципите са над всичко, тъй като те осмислят всяка идея, като ѝ придават действителна стойност и тежест. Винаги съм се опитвала да не отстъпвам правилата, в които имам вяра, без значение от евентуалните последици. За мен достойнството, достолепието, истината, родолюбието и справедливостта не са клишета. Компромис с тях не мога да направя, тъй като държа съвестта ми да е чиста. Вложих доста сила, старания, страсти и персонални средства през последните месеци, само че една птичка пролет не прави, нито две, нито три... “, споделя още Симеонова.

Тя благодари на “свестните хора”, с които е работила до момента и с които се “опитахме да вкараме качество и свястно наличие в този проект”.

“За страдание, не сме сериозна маса . Все отново поисквам триумф и нека последователно форматът да се почисти от плявата, да стане витален и да способства за положителното на България. Аз пък ще се веселя на свободата да показвам намерено гражданската си позиция, както е било постоянно досега”, заключава тя.

Учредител на партията на Стефан Янев се оказа в абсурда с “Капитан Андреево”. Става въпрос за ректора на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов , чието име бе забъркано в изминал неизвестен запис на диалог сред " Даскалов " и " Моллов " с изказване, че, с цел да резервира активността на пункта на частната компания " Евролаб 2011 ".

Даскалов публично удостовери достоверността на записа и уточни, че с него е разговарял проф. Пламен Моллов. Моллов е някогашен началник на Агенцията по храните по времето на кабинета " Орешарски ". Самият Моллов дефинира. По-късно в изявление за Българска национална телевизия Моллов уточни, че п
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР