Двустранните отношения между Северна Македония и Съединените щати се развиват

...
Двустранните отношения между Северна Македония и Съединените щати се развиват
Коментари Харесай

Пендаровски се хвали: Отношенията на РС Македония със САЩ се равиват с отлична динамика

Двустранните връзки сред Северна Македония и Съединените щати се развиват с отлична динамичност, като удостоверение на дългогодишното македонско-американско партньорство и другарство, обявиха президентът Стево Пендаровски и заместник-помощник държавният секретар на Съединени американски щати Габриел Ескобар.

Кабинетът на президента заяви, че Пендаровски е уведомил Ескобар за напредъка на процеса на скрининг и идващите стъпки, които би трябвало да бъдат подхванати за прогрес в процеса на европейска интеграция.

„ На срещата беше разисквана и настоящата обстановка в района, в светлината на срещата на високо равнище за разговор сред Белград и Прищина, която се организира в Охрид под егидата на Европейския съюз ”, акцентираха от кабинета на Пендаровски.

В тази връзка президентът акцентира, че провеждането на договарянията в Охрид е самопризнание за страната ни, която през последните години направи няколко компромиса за поддържане на дълготрайна непоклатимост, европейска и евроатлантическа интеграция, демонстрирайки, че може да действа като същинска мултиетническа народна власт. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР