Двукратният световен шампион в свръхтежка категория Николай Валуев заяви, че

...
Двукратният световен шампион в свръхтежка категория Николай Валуев заяви, че
Коментари Харесай

Двукратен световен шампион: Пулев има шанс само с щастлив удар

Двукратният международен първенец в свръхтежка категория Николай Валуев съобщи, че изпитва огромно почитание към Кубрат Пулев, само че заложи на победа за Антъни Джошуа в дълго чакания мач за купата на тежка категория на 28 октомври в Кардиф. Руският колос, който има изиграни 53 срещи от които 50 с победа, от тях 35 с нокаут, предвижда, че мачът ще приключи в 7 или 8 рунда.

" Сега Пулев няма да може да опълчи на Джошуа нещо от малко малко съществено. Ако питат мен, считам, че този пердах ще завърши предварително и победител ще е Джошуа. Той е извънредно еластичен млад боксьор, който надали до провеждането на дуела ще изгуби тези качества, стига нещо да не се случи. Вашият съотечественик има късмет да нанесе оня благополучен удар, само че това ще е по-скоро случайност, а не причинност. В случая с Джошуа, развръзката на срещата ще е след 7-ия, 8-ия рунд. С Пулев се познаваме. Изпитвам почитание към него. Помня, когато дойде в Германия за професионален контракт, помня първите му спаринги. Знам, че има доста положителни качества. Преди всичко той е войник, което е най-важното. Но Джошуа има онази пластика, която при Пулев липсва. Мога да ви уверя, че това няма да е изрично пребиване ", безапелационен беше Валуев за " Тази неделя " по bTV.

 Пресконференция на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в Кардиф

Той разкри и за какво е избрал да се занимава с бокс, като уточни, че спортът му е лишил свободното време и даже след края на професионалната му кариера се постанова да пътува постоянно.

" Избрах бокса, с цел да мога да се прехранвам аз. След това нещата се трансфораха в съществено отношение към този спорт, тъй като боксът е тежък спорт. Може би не владея изцяло качествата, които би трябвало да има един боксьор. Налагаше ми се с тежък труд да реализирам това, тъй като нито в баскетбола, нито в атлетиката издръжливостта не ми беше нужна. Най-трудно ми беше да привикна с противоборството. Точно боксът ме трансформира в същински мъж. От 12-годишна възраст живеех настрана от родителите си. Живеех в спортни общежития, по лагери. Тази история не завършва! Все ме няма у дома. Аз съм " летящият холандец ", съобщи руснака, който сега е народен представител в Руската дума в партията на Владимир Путин.

Валуев не пропусна да засегне тематиката с допинга в съветския спорт. През 2016 година спортистите на страната не бяха позволени до присъединяване в олимпийските игри в Рио де Жанейро поради разкрития за схеми за прикриване на използването на неразрешени субстанции.

 Пресконференция на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в Кардиф

" Когато потегля целият този допинг скандал, спортистите бяха изолирани от присъединяване в олимпийските игри в Рио. Знаете, че лекоатлетическият ни тим в цялостния си състав не отпътува. Тежкоатлетите също не отпътуваха. Имаше проблеми и с гребците и в този момент изцяло забравяме, че тъкмо тези спортисти в съда в Лозана можеха да завоюват делото. Запомни се обвиняването, че са приемали допинг, само че се заличава фактът, че тези спортисти можеха да потвърдят, че при тях няма никакъв допинг. Това решение се основаваше напълно не на откриването в техните проби на неразрешени субстанции, а на невъзможността да дадат проба заради дисквалификацията на Руската антидопингова комисия.

С вас ясно разбираме, че тези, които одобряват допинг, се пробват да го крият. Помните ли популярния мелдоний, който разклати цялата спортна общност? Абсолютно идентични като свойства и химически състав препарати се създават от американските фармацевтични компании. Те не са включени в листата на неразрешените, само че тъкмо този милдронат е бил одобряван от болшинството съветски спортисти. И аз съм го пил. Това е едно доста противоречиво решение! Водещите спортисти на Съединените щати постоянно ги хващат с допинг, водещите им спортисти - плувци, гребци, тенисистките сестри Уилямс, момичето, което победи в спортната гимнастика на олимпийските игри (Симон Байлс), са хора заболели, на които легално са им предписвани силнодействащи наркотични и хормонални препарати, които в действителност съставляват безусловно естествен допинг, само че те имат позволение. Оказва се, че те имат записка, а нашите спортисти нямат. Историята е доста странна! Това е безспорна политика в спорта! ", безапелационен е той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР