Двукратният шампион в ДТМ и шампион в Световния раликрос шампионат

...
Двукратният шампион в ДТМ и шампион в Световния раликрос шампионат
Коментари Харесай

Екстрьом надви Шумахер за 4-та победа в Състезанието на шампионите

Двукратният първенец в ДТМ и първенец в Световния раликрос шампионат за 2016 година Матиас Екстрьом завоюва своята четвърта самостоятелна победа в „ Състезанието на първенците “, което се организира по-рано през днешния ден в Пите Хавсбад (Швеция). За шведа това е общо пета победа в демонстративната конкуренция, защото през 2005 в Париж (Франция) той записа триумф и в Купата на нациите, дружно с датчанина Том Кристенсен.

В разногласието за успеха през днешния ден Екстрьом надви с безапелационното 2:0 против Мик Шумахер, като той стори това макар малък пожар, който се появи в неговия кокпит в решителната гонка. Дори и това не спря шведа по пътя към успеха, която е негова първа от 2009 насам, когато той надделя Михаел Шумахер във финала в Пекин (Китай).

По пътя си към финала той в профил поредно своя съотечественик и съотборник от вчерашната Купа на нациите Йохан Кристоферсен в четвъртфиналите, след което се изправи против Тиери Нювил в полуфиналите. Петкратният вицешампион в Световния рали шампионат също не се оказа проблем за Екстрьом. На осминафиналите пък шведът победи американеца Травис Пастрана.

Шумахер от своя страна стартира присъединяване си през днешния ден от предварителния кръг, където победи различен от домакините – Феликс Розенквист, с цел да попадне в главната скица на конкуренцията. На осминафиналите германецът победи Адриан Тамбей, след което се оправи поредно с Фелипе Другович и Себастиан Фетел, с цел да стигне до дуела с Екстрьом.

Снимки: raceofchampions.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР