Двукратният шампион Новак Джокович се класира за втория кръг на

...
Двукратният шампион Новак Джокович се класира за втория кръг на
Коментари Харесай

Ноле стартира с лесна победа на Ролан Гарос

Двукратният първенец Новак Джокович се класира за втория кръг на Откритото състезание на Франция по тенис.

Поставеният под номер 3 Ноле надви с 6:3, 6:2, 7:6(1) над дебютанта в шампионатите от Големия шлем Александър Ковачевич (САЩ).

36-годишният белградчанин, притежател на трофея на " Ролан Гарос " през 2016 и 2021 година, имаше известни проблеми само в третия сет, в който на два пъти пропиля пробив задатък против 114-я в света Ковачевич, в това число и когато сервираше за мача при 5:4 гейма. Той въпреки всичко доминираше в последвалия тайбрек, с цел да победи.

" Удоволствие е да бъда тук и да играя на " Ролан Гарос ". Имам доста хубави мемоари от шампионата, от Париж. Винаги, когато играя тук, съм стимулиран да стигна до края. Поздравления за Ковачевич за борбата, която ми даде. Той игра доста добре. Условията бяха сложни. Имаше вятър, който се променяше непрекъснато, само че аз съм благополучен. Първите два сета играх добре, само че по-късно пропуснах някои благоприятни условия. Може би изгубих малко централизация. Но и той подвигна нивото си на игра. От много време съм в тениса и знам, че във всеки мач от Големия шлем би трябвало да си заслужиш успеха. За мен това е един добър старт на шампионата ", разяснява 36-годишният Джокович.

Сърбинът продължава похода си към рекордна 23-а купа от Шлема против унгареца Мартон Фучович.
 Първа изненада на
Първа изненада на " Ролан Гарос "

Осмата ракета в света при дамите Мария Сакари отпадна още в първия кръг
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР