Двукратният олимпийски шампион в плуването Евгени Рилов отказа участие в

...
Двукратният олимпийски шампион в плуването Евгени Рилов отказа участие в
Коментари Харесай

Руски плувец се отказа от световното първенство заради отношението


Двукратният олимпийски първенец в плуването Евгени Рилов отхвърли присъединяване в идното международното състезание, което ще се организира в Будапеща (Унгария) сред 18 юни до 3 юли.

Решението на руснака е в символ на митинг против възбраната спортисти от страната да се състезават под флага на своята татковина поради войната в Украйна.

25-годишният Рилов, златен медалист на 100 и 200 м тил в Токио 2020, разгласи поддръжката си към съветския президент Владимир Путин и взе участие в митинга на ст. " Лужники " за военната атака.



" Заради актуалната обстановка в света бих желал да направя изказване. В знак на поддръжка за съветските паралимпийски спортисти, в символ на поддръжка за всички съветски спортисти, които са били отстранени от интернационалните надпревари, отхвърлям да вземам участие на международното състезание това лято. Мисля, че като се загуби конкуренцията, се губи развиването на спорта. Колкото и тъжно да звучи, спортът не може да продължи напред без почтени състезатели. Федерациите би трябвало да създадат изводи за посоката, в която желаят да развиват спорта и дали Пиер дьо Кубертен е желал да види това, когато е инициирал организирането на олимпийските игри, които би трябвало да сплотяват хората. ", разяснява Рилов.
View this post on Instagram





Международният олимпийски комитет предложи на всички свои членове да изключат спортистите от Русия и Беларус. Федерация по плуване (ФИНА) обаче не се съобрази и им позволи да вземат участие, само че като неутрални спортисти.



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР