Двукратният носител на купа Странджа Радослав Росенов ще остане без

...
Двукратният носител на купа Странджа Радослав Росенов ще остане без
Коментари Харесай

Съдии лишиха от медал Радослав Росенов на Световното по бокс

Двукратният притежател на купа " Странджа " Радослав Росенов ще остане без орден от международното състезание по бокс за мъже в Ташкент.

В четвъртфиналите в категория до 60 кг българинът загуби по точки от първенеца на Азия Мохамед Абу-Джайех от Йордания, като съдиите бяха разграничени в решението си и това наложи в допълнение ревизиране на срещата.

След първите два рунда на мача резултатът и в петте съдийски карти бе еднакъв - 19:19, което е съвсем невиждано за среща на такова равнище. Росенов поведе с 3:2 гласа след първия рунд, в който боксовите похвати отстъпиха място на изчаквателните дейности, а във втория Абу-Джайех се наложи със същия резултат.

В третата част българинът изглеждаше като по-активния боксьор и този, който търси успеха повече, само че в последна сметка представянето му не съумя да завоюва доверието съдиите и те дадоха желанията си на неговия противник.

Така българското присъединяване на международното в Узбекистан ще приключи с Рами Киуан, който по-късно през днешния ден ще се боксира с кубинеца Йоенли Ернандес в четвъртфиналите в категория до 75 кг.

При победа над международния първенец българинът ще си обезпечи най-малко бронзов орден.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР