Двукратната европейска шампионка по бокс Стойка Кръстева коментира успеха си

...
Двукратната европейска шампионка по бокс Стойка Кръстева коментира успеха си
Коментари Харесай

Великолепната Стойка Кръстева: Треньорът ми денонощно се рови, моят принос е само 10%

Двукратната европейска шампионка по бокс Стойка Кръстева разяснява триумфа си над японката Цукими Намики в полуфинала на категория до 51 кг, който и донесе мач за олимпийската купа от Токио против Бусе Наз Чакъроглу от Турция. Всъщност, срещата е историческа първа на край на Олимпиада при дамите за нашия бокс.

„ Мисля че нещата се получиха. Много благодаря на треньора си Борислав Георгиев, който непрекъснато се рови, с цел да разучава идеално съперниците. На мен ми идва информацията наготово, приготвяме се преди мача и в придвижване на срещата нещата се получават. Благодарна съм му, с цел да се получат нещата по този начин. Аз съм на кръга, само че зад мен са доста хора, които остават в сянка. Тяхната роля е на 90%, моята е единствено 10 “, сподели пред Българска национална телевизия щастливата Кръстева.

Стойка Кръстева посочи, че паузата от една година, която си взе в края на 2018-а, ѝ се е отразила позитивно, тъй като е съумяла да си почине. Стойка разяснява и идния край против туркинята Чакъроглу.

„ Притеснение преди всеки мач има, няма по какъв начин да не е по този начин. Благодаря на доктора, треньора и другите треньори, с които се чуваме по телефона. На психолога, който непрекъснато е разполагаем, с цел да може моето напрежение да се сведе до най-малко. Колкото до противничката, ще се доверя на 100% на треньора. За него предстоят денонощни часове на разузнаване и разчитане на мощните и слабите ѝ страни “, сподели още двукратната международна вицешампионка.

Самият Борислав Георгиев оцени като съвършено представянето на нашата бокс ьорка. Той показа, че добре познават качествата на Чакъроглу, защото българката и туркинята досега два пъти са играли една против друга и имат по една разменена победа.

„ Добре познаваме туркинята. Имаме два мача против нея. За момента сме 1:1. Ще създадем всичко допустимо да изградим най-хубавата тактика. Стойка е извънреден експерт, който съблюдава всички инструкции. Ако би трябвало с една дума да дефинира представянето ѝ през днешния ден – съвършено ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР