Двудневна регионална конференция по проект на Българската телеграфна агенция, популяризиращ

...
Двудневна регионална конференция по проект на Българската телеграфна агенция, популяризиращ
Коментари Харесай

Русе е домакин на регионална конференция по проект на БТА “Европа на Балканите: Общо бъдеще”

Двудневна районна конференция по план на Българската телеграфна организация, популяризиращ европейските политики по доближаване в България и на Балканите, започва през днешния ден в Русе. Събитието под наслов “Европа на Балканите: Общо бъдеще ” се организира в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в крайдунавския град и е модерирано от Мартин Пенев, сътрудник на организацията в Русе.

“За мен е чест да посрещнем първата районна среща на форума в Града на първите неща. Като кмет на Русе благодаря за самодейността на Българската телеграфна организация. Европа в действителност предлага доста благоприятни условия и като кмет и русенец неведнъж съм се уверявал в изгодите от европейските стратегии за развиване. Важно е обаче и да има схващане на нашите общества в тази част от континента, които сме носители на изключителна история, нематериалност, правила и полезности, и то е обвързвано с това, че би трябвало да бъдем възприемани като равни. Смисълът на поддръжката от Европа би трябвало да доближи до всеки един човек, с цел да могат българите да възприемат, че това не са единствено средства, а се подтиква развиването на положителни практики при работата по тях и реализацията им ”, сподели кметът на Община Русе Пенчо Милков при откриването на форума. Той регистрира и това, че наред с главната си функционалност да популяризира настояща и достоверна информация, Българска телеграфна агенция реализира и доста общественозначими действия.

Официални посетители на събитието бяха още генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев и заместник-областният шеф на Русе Георги Георгиев.

Конференцията събра в Русе шефове и ръководители на дирекции на държавно и локално равнище, свързани с европейското финансиране, представители на неправителствени организации, както и кметове на кметства от региона. Ключови тематики на диалозите са новостите, свързани с финансиращите европейски стратегии за интервала 2021-2027 година, в подтекста на Политиката на доближаване в Европейски Съюз, както и постигнатите резултати по европейски планове за интервала 2014-2020 година

Проектът на Българска телеграфна агенция се организира с поддръжката на Европейската комисия и надгражда “Европа в България: Общо бъдеще ”. Поредицата започва на 20 декември предходната година в София. Дискусиите в Русе дават начало на диалозите, свързани с развиването на Северен централен регион. Със своята самодейност Българска телеграфна агенция си слага за цел да дава информация на необятната общност и да предизвиква открит разговор по отношение на политиката на доближаване, резултатите на локално равнище и осъществяването на политическите цели на Европейски Съюз.

До месец август следва серия от конгреси и в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Самоков, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол, както и трансгранични конференции в Белград, Босилеград, Букурещ, Одрин, Скопие и Солун.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР