Двойно по-малко хора са кандидатствали тази година в Пловдив за

...
Двойно по-малко хора са кандидатствали тази година в Пловдив за
Коментари Харесай

По-скъпи дърва за огрев в Пловдив тази зима

Двойно по-малко хора са кандидатствали тази година в Пловдив за разпределяне на целева помощ за отопление. Молбите се одобряват в Дирекция „ Социално подкрепяне " до края на октомври. Сумата тази година е с 10 лв. по-висока и ще бъде изплащана на един транш. В същото време инспекция на „ По света и у нас " сподели, че дървата за огрев идната зима ще бъдат по-скъпи.

Тенденцията в Пловдив демонстрира, че с всяка минала година все по-малко хора аплайват за финансова помощ от страната за отопление. До момента в града са подадени към 2500 молби, на половина по-малко от предишния август. Сумата, която ще бъде отпускана тази зима, е 370 лв..Надя Танева, шеф „ Социално подкрепяне " - Пловдив: Сумата е увеличена от предходната година - с съвсем към 10 лв.. Това, което е значимо да се знае, че индексациите на пенсиите и пенсионерите, които получиха коледни добавки не се взима поради, тъй като доста хора питат и това, че имат някакво нарастване ще пречи за това да получат помощ за отопление.
Тези, които нямат право на помощ за отопление, ще би трябвало да заделят повече средства за идния сезон.

Цената на дървата тази година ще се увеличи с към 5%, предвиждат хората от сектора. Така - за кубик дървесина ще плащаме към 110 лв..
Георги Стойков, притежател на склад за дърва: Идва най-много от самата обработка в гората, самият извоз. Тези 5% покриват осигуровки, налозите се повишиха, застраховките за колите, горивото се повиши. Всичко рефлектира върху крайния артикул, който идва тук при нас.
Много хора избират от рано да се заредят с дърва. Защото цената през този интервал на годината е по-ниска, а и има време дървесината да съхне. Този образец следва и Иван Стойчев, който от в този момент си е купил 20 кубика.
Иван Стойчев: На 90 лв.. Мината година бяха от 5 до 10 лв. по-евтини, само че животът нараства. Очаквам, че пристигна ли зимният сезон, ще скочат на стотина лв. кубика.
В момента в Пловдив кубик дървесина може да се откри от 75 до 100 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР