Двойният стандарт на храните не означава непременно двойно качество. Това

...
Двойният стандарт на храните не означава непременно двойно качество. Това
Коментари Харесай

Хранително-вкусовият бранш: Двойният стандарт на храните не означава непременно двойно качество

Двойният стандарт на храните не значи безусловно двойно качество. Това съобщи Мела Фреуен, общоприет шеф на Food Drink Europe, организацията, сплотяваща европейските браншови организации в региона на хранително-вкусовата индустрия, чийто член към този момент е и сдружението " Храни и питиета България ".

Единадесет от най-големите компании в региона на хранително-вкусовата индустрия в България - Данон Сердика АД, Девин ЕАД, Интерснак България ЕООД, Кока-Кола България ЕООД, Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България АД, Куадрант Бевъриджис АД, Марс Инкорпорейтед България ЕООД, Монделийз България ЕООД, Нестле България АД, Престиж-96 АД, Якобс Дау Егбертс БГ ЕООД, сплотиха своите старания и сътвориха браншово съдружие " Храни и питиета България ", което беше показано през днешния ден в София.

По думите на Мела Фреуен от време на време продуктите се създават от други локални артикули, които са разнообразни в обособените страни и съгласно локалните усети и желания. Тя даде образец от личния си опит: В Ирландия рибните пръчици се създават с доста малко риба. Причината: децата там не обичат риба. Затова производителите поставят повече самун и други съставки, в сравнение с риба.

Основната цел на сдружението е да сплоти всичките секторни и тясно браншови организации в България от хранително вкусовата промишленост, с цел да може да им се чува гласът. В структурата му към този момент работят над 700 специалисти, които оказват помощ за разработване на позицията на промишлеността по основни тематики. Финансирането му се прави от членски импорт на всеки един представител.

По думите на изпълнителния шеф на сдружението Яна Иванова, една обединена организация е по-голяма мощ, в сравнение с 300 хиляди разединени.

Според Светла Лесова, ръководител на управителния съвет на съдружие " Храни и питиета България ", когато всеки ден в дневния ред на обществото се слагат редица въпроси като вярното хранене, качеството и и стандартите на храните, основаването на организацията е била наложителна. Освен това те спомагат с експертизата си за усилване на саморегулацията в бранша и ще спомагат оптимално за градивния разговор сред бизнеса и институциите по всички тематики. Генералният шеф Мела Фреуен съобщи, че е хубаво, че такова съдружие ще се случи в България, защото е доста значимо да се види, че всички компании са подготвени да работят дружно.

Българското съдружие към момента няма единно мнение по отношение на пластмасата, само че директивата на европейската комисия ги задължава да вземат ограничения. Според тях пластмасовите опаковки съхраняват продукцията прясна, свежа, чиста и безвредна и ще работят в посока на по-високо преработване на опаковките и решение на казуса.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР