Двойните чинове в училищата ще бъдат заменени с единични работни

...
Двойните чинове в училищата ще бъдат заменени с единични работни
Коментари Харесай

Без двойни чинове в училище

Двойните чинове в учебните заведения ще бъдат сменени с единични работни места от образователната 2020/2021 година. Това планува план за разпоредба за физическата среда и осведомителното обезпечаване в детските градини и учебните заведения.

Новите оферти са изпратени от МОН преди дни на учебните шефове. Разпоредбата вкарва ергономични работни места за учениците, нагласящи се по отношение на техния растеж. Необходимата повърхност, полагаща се на един възпитаник е 2 квадратни метра. Подовете в класните стаи би трябвало да са от антибактериални винилови настилки. Забранява се потреблението на гранитогрес и плочки, с изключение на в лаборатории и към умивалници, оповестява " Телеграф ".

Наредбата постанова новаторска визия за класните стаи и планува стената сред две прилежащи да се размени с мобилна бариера. Тя ще разрешава оформянето на зала, където учениците да могат да работят дружно.

На фасадата ще е построена тераса, която да разрешава уроци навън, написа още в наредбата. Тя вкарва условия и за цветовете. Те би трябвало да са съобразени с възрастта на учениците. За таваните, стените, плотовете, щорите би трябвало да се употребяват единствено меки, пастелни цветове. Предвиждат се и ограничения за по-добра звучност в пространствата: системи за акустичен таван, акустични висящи пана по стени, висящи акустични панели.

Препоръчва се класната стая да е с Г-образна форма за възстановяване на творчеството и връзката. Показани са и схеми за разположението на учителите и учениците. Преподавателите няма към този момент да са начело, до дъската, а по средата на класната стая, сред децата.

Камина е измежду детайлите по обзавеждането на кабинетите по химия и запазване на околната среда. Тези по физика и астрономия пък би трябвало да имат телескоп. Зоокът, оранжерия, дендрариум, къщички за птици, са единствено някои от екстрите за децата в школския двор. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР