Двойна буря, връхлетяла с обилни снегове и ураганни ветрове, донесе

...
Двойна буря, връхлетяла с обилни снегове и ураганни ветрове, донесе
Коментари Харесай

Денят на благодарността в САЩ идва със снежен апокалипсис

Двойна стихия, връхлетяла с значителни снегове и ураганни ветрове, донесе пакости за американците за празника на Деня на благодарността.
В един от най-натоварените дни за пътешестване в Америка - към 55 млн. души, които възнамеряват да карат или летят - автомагистралите на Запад и в Средния Запад бяха затворени поради сняг и стотици полети бяха анулирани, съобщи AFP.
Празниците в Манхатън с церемониал на Деня на благодарността могат да бъдат анулирани в четвъртък поради поривите напразно в Голямата ябълка.
Снежна стихия се следи в Колорадо, в Уайоминг и на изток към региона на Големите езера в централната част на Съединени американски щати.
На летището в Денвър бяха анулирани близо 500 полета и още толкоз бяха забавени. В понеделник вечер 1000 души спаха в чакалнята на аеропорта.
На запад рискова стихия засегна Южен Орегон и Северна Калифорния – нещо, което метеоролозите нарекоха " бомбен циклон " - бързо усилваща се зимна стихия. Поривът напразно във вторник до езерото Тахо, Невада, беше със скорост 155 км/ч.
Северозападът на Съединени американски щати не е бил обиден от толкоз мощна стихия от 1962 година, съобщи Марк Спилде от Националната метеорологична работа.
" Тази стихия заплашва да донесе дъжд и планини от сняг в огромна част от Калифорния, в това число тук-там като Сан Франциско и Сакраменто, които значително бяха пощадени от дъждовете предходната седмица ", съобщи основният метеоролог Брайън Томпсън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР