Двойка от Пловдив нарушила задължителната карантина, свързана с пандемията от

...
Двойка от Пловдив нарушила задължителната карантина, свързана с пандемията от
Коментари Харесай

Двойка от Пловдив изгоря с 20 бона след посещение в джамия

Двойка от Пловдив нарушила наложителната карантина, обвързвана с пандемията от COVID-19, отнесе солена санкция. Всеки е с наложена санкция от по 10 бона. Като допълнение присъдата на дамата включва с 3 месеца отнемане от независимост условно с изпитателен срок  от 3 години, а на мъжа - 4 месеца условно със същия изпитателен период. Това излиза наяве от решение на Окръжния съд в Пловдив, оповестено при започване на седмицата. То е дефинитивно. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32266
Случаят е от началото на май месец 2020 година, в разгара на пандемията. Тогава двойката каца на летището в София с полет от Германия, която към оня миг е рискова зона.  От РЗИ им връчват наставления за слагане под карантина за период от 14 дни, като карантинният интервал бил от 2 до 15 май. Двойката показала адреса, на който ще се изолира. Макар че били осведомени с следствията от нарушение на карантината, двамата рискували. 

Данните им били подадени на полицията, която след за съблюдаване на предписанието. На 14 май двама униформени посетили адреса на двойката, само че там не ги разкрили. Започнали да им звънят по телефона, като се свързали с мъжа.

Обяснил, че двамата с жена му се намират в локалната джамия, където ходжата ѝ правил набожен обред по отношение на нейното „ несигурно психическо положение “, съобщи Марица. В рамките на до 30 минути двойката се прибрала на адреса, като обяснили на полицейските чиновници, че са наясно със задължението да съблюдават изискванията по карантината. Униформените ревизирали версията им, като ходжата удостоверил. Казал, че ги е посъветвал да се извърнат към психиатър. 

Мъжът и дамата, завърнали се от Германия, били подведени под отговорност. Крайното решение на магистратите обаче не е в тяхна изгода, а точно общо 20 000 санкции и наказване " отнемане от независимост " условно с изпитателен период. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР