Двойка МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево и двойка F-16 от

...
Двойка МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево и двойка F-16 от
Коментари Харесай

Български МиГ-29 и румънски F-16 преследваха самолет-нарушител в небето ни

Двойка МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево и двойка F-16 от летище Фетещи на румънските Военновъздушни сили извършиха подготвителна задача „ Air Policing “. Това стана по време на българо-румънската летателна подготовка „ Blue Bridge 2021 “, оповестиха от военното министерство.

В ролята на „ самолет-нарушител “ бе военно-транспортен аероплан „ Спартан “ C-27J от авиобаза Враждебна. Тренировката мина в две етапи на взаимни дейности. Първо двойка дежурни МиГ-29 излетя от авиобаза Граф Игнатиево със задача прехват, образна идентификация и съпровождане на „ самолета-нарушител “ до овакантяване на българското въздушно пространство. Двойка F-16 от състава на румънските Военновъздушни сили отработи дейностите по приемане, съпровождане и принуждаване за кацане на военно-транспортния аероплан в Румъния.

Вторият стадий от сюжета повтори дейностите по ескортиране и предаване от румънските на българските изтребители на „ Спартан “ C-27J.

Тренировъчните полети „ Blue Bridge “ за подготовка на екипажите, носещи бойно дежурство, се организират годишно от 2012 година Целта им е реализиране на точна съгласуваност и добра оперативна съгласуемост при осъществяването на презгранични интервенции за надзор над въздухоплаването и защитата на въздушното пространство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР