Двойка десетметрови леопардови голи секси охлюва“ се появиха на входа

...
Двойка десетметрови леопардови голи секси охлюва“ се появиха на входа
Коментари Харесай

Tate Britain се събуди полазен от два „секси охлюва“

Двойка десетметрови леопардови голи „ секси охлюва “ се появиха на входа на музея Tate Britain на 1 декември. Можете да ги приемете и като коледна декорация, в случай че желаете, тъй като нощем се вижда блестящата синя „ слуз “, оставена от охлювите по постройката и наподобяват фантастично, приказно и симпатично.

Дизайнът е на британката Монстър Чатуинд, пърформанс актьор, позната с това, че пресъздава значими моменти от културната история в импровизирни пърформанси. През 2012 година e била номинирана за премия Turner, a сeга е определена от Tate за тези великански създания и техните сини и бели LED светлини, които следва да насочат вниманието ни към биолуминисценцията (това е процесът, при който живи организми създават светлина (някои гъби, калмари, светулки и тн.) и различните източници на сила.



Монстър споделя, че вдъхновението за тази творба (може да се види до 28 февруари) е намерила в епизод от документалната поредност на сър Дейвид Атънбъроу, където е видяла двойка леопардови охлюва, висящи и усукани един в различен, залепени за клона от слузта си. Този техен любовен обред й напомнил, че мракът на зимата може да бъде време за обновяване и прераждане.

Това е втората зимна екстериорна апаратура, която поръчват Tate Britain. Миналата година музеят поръча по-скоро обичайната коледна декорация, която беше основана от Алън Кейн.



 

Още нещо английско и симпатично? Заповядайте:

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР