Движението за права и свободи отива в отлична кондиция на

...
Движението за права и свободи отива в отлична кондиция на
Коментари Харесай

ДПС без митове и герои отива на избори с амбиция да управлява след 2 април

Движението за права и свободи отива в отлична кондиция на структурите си на " следващите ненужни парламентарни избори " за политическата рецесия да бъде най-сетне преодоляна в идващото 49-о Народно заседание, като Движение за права и свободи взе участие в бъдещото постоянно ръководство. Това бе акцент в думите на ръководителя на партията Мустафа Карадайъ след съвещанието на Националния съвет на групировката.

Националното съвещание на партията не се е събирало от 3 години, най-малко присъствено, поради коронавирус пандемията. Основните задания - да бъдат избрани критериите за редене на листите, да бъде направена оценка на предходната акция и да се одобри декларация с решенията на Националния съвет.

" Честит празник " - поздрави първоначално в по традиция публицистите ръководителят на Движение за права и свободи преди да заяви решенията на конгреса. А те са следните - в последна сметка критериите за номиниране и избиране на претендент депутати остават същите като на предните избори, остава същият и предизборният щаб, заяви решенията на конгреса Карадайъ. Освен това - предстоящо Движение за права и свободи ще се яви независимо на идния на 2 април избор.

Партията ще прави акция, характеризираща се с " отговорност и откровеност " и няма да сочи с пръст политически врагове и да ги дефинира като " наложително неприятни ".

" Структурите на Движение за права и свободи са в подготвеност за изборите и се надяваме да получим оня нужен резултат, с цел да може това, което не се случи в 48-то Народно заседание, да се случи в 49-то. А точно да преодолеем политическата рецесия, 49-ят Народното събрание да излъчи постоянен кабинет, а Движението за права и свободи да е част от болшинството, което ще излъчи това държавно управление ", показа упоритостите си Карадайъ.

И прикани за " заедност " - съществена мантра на Движение за права и свободи в годините. " Мантрата да се играе на положителни и неприятни и да се рисува обликът на съперника като неприятния, ламята, дявола, черния, а от другата страна - аз, положителния, свети Георги, който ще победи ламята, ще победя дявола, ще махна неприятните и всичко ще се оправи, по този метод се построяват митовете, по този метод стават нужни героите спасители ", обърна се индиректно към " обединяването на положителните сили " сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

" Мисля, че ние в България би трябвало да сме си извлекли нужните уроци, които историята ни даде късмет да ги научим. И от тази позиция няма потребност нито от герои спасители, нито от легенди, нито от изкуствени разграничителни линии и противодействия. Напротив - в тази обстановка за следващ път ще кажа, че в случай че важи максимата, че обединяването прави силата, че дружно можем да бъдем по-силни, с цел да преодолеем рецесиите, че в заедност можем да подсигуряваме разцвет за нашата татковина, то това би трябвало и за политиците, и за работата в Народното събрание. И противоположното - наложителното опълчване, разделяне в Народно събрание, то е разделяне в обществото ", продължи разсъжданията си той.

Карадайъ даде " доста добра " оценка на активността на служебния кабинет с експлицитното изискване, че това е персонално негово мнение, а не обща позиция на партията. " Много добра оценка не за нещо друго, а тъй като главно обвързване на служебния кабинет е да създаде почтени, демократични, транспарантни избори. Ние проблем с Бойко Рашков не сме имали. Но мисля, че България има един сериозен проблем от позиция на положителните и неприятните. И когато на някого му залепим етикета, че е добър, на него му е разрешено да нарушава Конституцията, законите на страната, на него му е разрешено безусловно нелегално да нахлува в домовете на хора в неравностойно състояние, на него му е разрешено, без да му влиза в работата, да изземва изборни описи, да изземва даже действия на други държавни органи ", отговори на въпрос на News.bg той.

Лидерът на Движение за права и свободи отхвърли и партията му да има спор с някогашния към този момент длъжностен министър на културата Велислав Минеков по отношение на проблема към Народния спектакъл. Дори в противен случай - били извършени " доста положителни " срещи с Минеков, който дал хрумвания за законодателни промени, свързани с региона на културното и архитектурното завещание. " Няма нищо неприятно ние като една сериозна политическа партия да се вслушаме в концепциите на хора, които опит в разнообразни полета ", акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР