Движението за права и свободи (ДПС) очаква факти и доказателства,

...
Движението за права и свободи (ДПС) очаква факти и доказателства,
Коментари Харесай

ДПС остава зад Пеевски, докато САЩ не представят доказателства, че е корумпиран

Движението за права и свободи (ДПС) чака обстоятелства и доказателства, стимулирали решението на Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати да наложат наказания против Делян Пеевски. До тогава от партията остават солидарни с позицията, която някогашният народен представител популяризира в сряда. Това се споделя в на Ахмед Доган, публикувана в четвъртък сутринта.

Във вторник Съединени американски щати оповестиха, че постановат наказания на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков поради тяхната забележителна роля в корупцията в България.

„ Твърди се, че „ Делян Славчев Пеевски („ Пеевски “) е олигарх, който преди този момент е бил български депутат и медиен магнат и регулярно е взел участие в корупция, като си е служил с търговия с въздействие и подкупи, с цел да се отбрани от публичен надзор и с цел да упражнява надзор върху основни институции и браншове в българското общество. През септември 2019 година Пеевски е работил интензивно за оказването на негативно влияние върху политическия развой в България по време на локалните избори на 27 октомври 2019 година Пеевски се е договарял с политици да им обезпечи политическа поддръжка и позитивно медийно отразяване в подмяна на отбрана от наказателно следствие. “.

Движение за права и свободи показват, че корупция е налице, когато вследствие на заеманата висша обществена служба лицето злоупотребява с власт, нарушава или не извършва служебни отговорности за директно или индиректно добиване на неследваща се материална или нематериална полза за себе си или за други лица. (Чл. 3, алинея 1 от ЗПКОНПИ)

Партията на Ахмед Доган наппомня, че Делян Пеевски не е заемал висша обществена служба от 2009 година до в този момент, като се изключи че е бил депутат от Движение за права и свободи.За по-малко от 24 часа Пеевски беше началник на ДАНС по време на кабинета на Пламен Орешарски. Той се отдръпна поради почнали всеобщи митинги тогава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР