Движението по ремонтирания участък от Околовръстното шосе, заключен между Пещерско

...
Движението по ремонтирания участък от Околовръстното шосе, заключен между Пещерско
Коментари Харесай

Утре пускат движението по Околовръстното на Пловдив

Движението по ремонтирания сектор от Околовръстното шосе, заключен сред Пещерско и Пазарджишко шосе, ще бъде пуснато на следващия ден. Това стана ясно след направената от зам.-кмета по строителство Пламен Райчев и сътрудника му по превоз Тодор Чонов ревизия на трасето. Строителните действия са завършени, сложени са отвесна и хоризонтална маркировка.

Не е ясно каква повода стартирането на придвижването да се отсрочи с ден. От Областно пътно ръководство през вчерашния ден оповестиха, че правата ще бъде пусната през днешния ден. Очевидно, обаче това няма да стане.

„ В тази част на шосето са направени повече отбивки за изпреварване и отклонение на придвижването. Промяната е по гледище на Община Пловдив и на кмета Здравко Димитров, защото се откри, че в по-рано реновирания сектор от Околовръстното сред кръговото придвижване на Асеновградско шосе и Коматевско шосе неналичието на сходни отбивки е минус. Станаха и тежки произшествия, за жалост “, разяснява зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, който добави, че ще има краткотрайна организация на придвижването единствено на моста над река Марица. Ограничението там ще е с до 20 км/ч, защото се подменят предпазните огради на самото оборудване.

В най-скоро време ще бъде пуснато придвижването и в другата част от шосето – от кръговото придвижване на Пазарджишко шосе до Автомагистрала „ Тракия “, само че с краткотрайна организация. Автомобилите там ще се движат с до 50 км/ч, защото продължава полагането на маркировка.

„ Считаме, че след цялостното отваряне на Околовръстния път трафикът в Пловдив ще олекне доста. До момента целият директен поток влизаше през бул. „ България “ и натоварваше всички кръстовища. Отварянето на Околовръстното ще изведе този директен трафик от града “, безапелационен е зам.-кметът по превоз Тодор Чонов, заяви.

Очакванията на локалната власт са до края на годината да стартира и строителството на Югоизточната част на Околовръстното шосе. Темата беше коментирана още във вторник със зам.-министъра на районното развиване Захари Христов, който участва на първата копка на Южния обходен колектор. Той пое ангажимент за подпомагане, а Община Пловдив от своя страна се ангажира да извърши препроектирането в най-кратки периоди.

„ В момента се приготвят и прединвестиционни изследвания за удвояването на трасето в югоизточната част - от отбивката за село Ягодово до автомагистрала „ Тракия “, което ще е включено за финансиране в новия програмен интервал на Оперативна програма „ Региони в напредък “. По този метод външният кръг на Пловдив ще бъде напълно приключен, добави още зам.-кметът Райчев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР