Движението на товарните автомобили над 12 тона през почивните дни

...
Движението на товарните автомобили над 12 тона през почивните дни
Коментари Харесай

Шофьори на тирове смело шпорят по магистралите въпреки забраната

Движението на товарните коли над 12 тона през почивните дни по автомагистралите у нас е неразрешено, само че единствено на думи. Никой не съблюдава това предписание, нито пък някой го управлява.

Това написа Флагман, базирайки се на свидетел, който за поредна седмица през уикенда вижда тирове по Автомагистрала „ Тракия “, блокиращи придвижването.

„ Две следващи недели пътувам за Бургас и двата пъти ставам очевидец по какъв начин тирове се движат по аутобана без да бъдат обезпокоявани. Първия път даже щеше да се стигне до конфликт.

На 28 юли пътувах от Пловдив за Бургас, когато преди Карнобат два тира потеглиха да изпреварват по едно и също време. Зад тях се движеше кола с по-бърза скорост и едвам съумя да спре. Вторият излезе ненадейно, пускайки мигач в последния миг. Слава Богу, казусът се размина единствено с доста псувни, които отнесе камионджията.

На 4-ти август, неделя, още веднъж пътувах за Бургас, този път от Нова Загора в посока морския град. През целия път виждах тежкотоварни коли. Особено усещане ми направи и патрулката на един от паркингите на аутобана. Вероятно бяха присъединили камерата за скорост. Който е минал с повече от 140 км/ч., скоро ще получи честитка.

Само за един ден страната е направила много оборот от недобросъвестни водачи, нямам нищо срещу, само че за какво не се грижи за пътищата и за сигурността на участниците “, пита възмутеният мъж.

Забраната за придвижване на тежкотоварни коли над 12 тона е наложена преди няколко години, с цел да улесни пътуващите по Черноморието и назад през натоварените летни месеци. Тя важи единствено за дните от петък до неделя, както и формалните празнични дни.

Движението по всички автомагистрали през лятото е интензивно, постоянно тежките произшествия стават поради тировете, чиито водачи са изтощени или заспали зад кормилото поради дългите преходи. Именно за облекчение на трафика е въведена възбраната, която обаче явно не се съблюдава и не се управлява.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР